UFC

Otkrivena lokacija UFC-ovih priredbi, ona ima itekako značajnu borilačku prošlost

Tony Ferguson i Justin Gaethje
 screenshot/Youtube
Napokon je poznata lokacija održavanja UFC 249 priredbe, kao i nekoliko priredbi nakon nje. Riječ je o Tachi Palace kompleksu na indijanskom rezervatu u Kaliforniji. Kompleks je to poznat po održavanju borilačkih priredbi, a imaju čak i svoju vlastitu MMA promociju. Ono što je UFC-u najvažnije je činjenica da se nalaze na području vlastite samouprave.

Do informacije je prvi došao vlasnik Sherdoga, Jeff Sherwood, koji ju je objavio na svom Twitter profilu, da bi kasnije prenijeli i ostali. Tachi Palace se nalazi blizu grada Fresno u Kaliforniji te je značajan dio MMA povijesti u Americi. No, osim toga UFC ima još neke jako dobre razloge zašto su se odlučili upravo za taj kompleks hotela i kockarnica.

Radi se o indijanskom vlasništvu unutar rezervata koji ima vlastitu samoupravu Santa Rosa zajednice. Dakle, ne odgovaraju komisiji Kalifornije, ali niti zakonima te američke savezne države, koja je zabranila sva sportska događanja do kraja svibnja. Kompleks također sadrži većinu stvari potrebnih za održavanje priredbe te UFC neće morati odrađivati previše dodatnog posla.

Tachi Palace inače je poznat po svojoj promociji Tachi Palace Fights u kojoj su nastupili mnogi poznati borci, ali i po tome da su se tamo održavale priredbe WEC promocije prije nego je istu kupila Zuffa, a na kraju i pripojila UFC-u.

UFC i dalje nije otkrio koja komisija će regulirati priredbe. Tachi je inače jako dobro surađivao s onom kalifornijskom, no oni su rekli kako će ovog puta pratiti naredbe guvernera. Kao što smo naveli, on je zabranio priredbe na području svoje savezne države, tako da će UFC tu morati povući neki drugi potez. No, za pretpostaviti je kako se Dana White pobrinuo i za to.

U međuvremenu se javilo Udruženje boksačkih komisija i borilačkih sportova koji su rekli kako ne podržavaju ovo održavanje te da bi svi borci koji nastupe mogli snositi sankcije svojih vlastitih komisija.

Linker
26. travanj 2024 07:39