UFC

Otkriveno zašto brazilska MMA ljepotica nije debitirala na UFC-u 239

Melissa Gatto
 Instagram
Neporažena UFC-ovka Melissa Gatto (6-0) je trebala odraditi svoj debi u elitnoj promociji protiv Talite Bernardo na UFC-u 237, koji je bio zakazan za 11. svibanj. No, Brazilka je morala odustati od nastupa i to po nalogu Brazilske MMA komisije. Nije uspjela odraditi niti drugi pokušaj debija, koji je bio zakazan za 6. srpanj i UFC 239. Sada se zna da je razlog pad na doping testu!

Još jedna UFC bokinja (borac) je u problemima radi korištena nedopuštenih sredstava. Ime joj je Melissa Gatto, a do sada nismo uspjeli vidjeti niti njezin debi za elitnu promociju. U razgovoru za MMAFighting je otkrila i zašto.

"Nažalost, moj debi za najveću svjetsku MMA promociju je ponovno prolongiran. Ne mogu dočarati riječima koliko sam tužna. Tijekom čitave karijere sam vrlo poštena i vrlo stroga prema sebi", započela je Brazilka da bi zatim nastavila:

"Obaviiestila me USADA da je na mom posljednjem testu pronađena nedozvoljena supstanca. Znam da nikada nisam svjesno koristila bilo kakvo sredstvo koje nije dopušteno od strane USADA-e. Uvijek ih pitam smijem li koristiti nešto prije nego što to zaista i koristim."

Gatto se planira, baš kao i mnogi prije nje, braniti teorijom da je nedozvoljenu supstancu u sustav unijela kroz kontaminirane suplemente. Neki su uspjeli u svom naumu i dobili su kraće suspenzije, a drugi, poput recimo bivšeg UFC prvaka Fabricija Werduma, će morati odslužiti pune suspenzije.

"Vjerujem da je jedan od naših suplemenata bio kontaminiran. Moj tim i ja radimo zajedno kako bi riješili ovu situaciju što je prije moguće. Voljela bih se vratiti u akciju što prije i baviti se onime što volim", zaključuje.

Gatto, koja u profesionalnoj karijeri ima 6-0, je već ranije u brazilskim medijima proglašavana budućom UFC zvijezdom. Talentirana borkinja privlačnog izgleda je već uspjela sakupiti priličan broj broj fanova koji su s nestrpljenjem čekali njezin UFC debi. Čini se kako će morati pričekati još malo!

Linker
26. travanj 2024 14:28