UFC

Paige VanZant o potencijalnom odlasku: 'Nemam ništa protiv UFC-a, ali dali su mi najtežu moguću protivnicu'

Paige VanZant
 screenshot
Paige VanZant odradila je do kraja UFC ugovor i potvrdila izlazak na slobodno borilačko tržište

Porazom od Amande Ribas, koji je doživjela na UFC 251 priredbi, Paige VanZant odradila je do kraja svoj UFC ugovor. Već ranije je najavila kako će nakon toga provjeriti što joj mogu ponuditi druge promocije, no vjerojatno nije očekivala uvjerljiv poraz koji će sigurno loše djelovati na početak pregovora s bilo kojim budućim poslodavcem.

Paige je o svemu tome progovorila u velikom razgovoru za MMA Fighting te je otkrila kako se trenutno osjeća te kakve su opcije ispred nje.

"Ne znam je li je to bila moja posljednja borba u UFC-u niti imaju li mi oni namjeru ponuditi novi ugovor. Sve je to trenutno u zraku i vidjet ćemo što će se dogoditi. Možda ću završiti u nekoj drugoj promociji koja će me više cijeniti. Sve mi je ovo još uvijek vrlo emocionalno", rekla je Paige, dodavši kako nema prigovora na kraj svoje borbe protiv Amande Ribas, koju je izgubila polugom na ruci:

"Savršeno je zatvorila polugu i nisam više ništa mogla. Pokušavala sam pobjeći, no odradila je savršeno, onako kako očekuješ da će crni BJJ pojas odraditi. Nemam nikakve isprike, uhvatila me."

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Well, I can do this

Objavu dijeli Paige VanZant (@paigevanzant)

Mora se priznati kako nakon tolike duge pauze nije imala niti blizu laku borbu. Amanda Ribas u sjajnoj je seriji i svakako je jedna od najtalentiranijih nadolazećih borkinja. Primijetila je Paige kako se UFC u njenom slučaju nije ponio onako kako inače rade i to im je vjerojatno ipak zamjerila. Odnosno, smatra da im je njen poraz odgovarao.

"Čini mi se da je UFC upravo to htio. Inače borcima sa zadnjom borbom na ugovoru daju stilski savršene protivnike. Meni su dali borkinju koja je 10-1 i to nakon što sam imala pauzu te sam se borila samo jednom u tri godine. Očito je da je ovo bila najteža protivnica što sam je mogla dobiti u povratničkoj borbi. To je tako jer nisam igrala onako kako UFC želi. Naravno, ušla sam u borbu puna samopouzdanja, no Amanda je nevjerojatno talentirana. Veselim se pratiti njenu karijeru i ono što će postići", objasnila je.

Isto tako je vjerovala i da ima bolji odnos s UFC-om te posebno s Danom Whiteom. Na kraju je dočekala situaciju gdje je on hladno rekao kako bi joj najbolji bilo ostvariti svoju namjeru i provjeriti što joj drugi mogu ponuditi.

"Nisam vidjela što je točno rekao. No, mislila sam da sam s Danom u boljim odnosima. Smatrala sam da smo prijatelji, budući da mi se znao javiti porukom ili me nazvati. Tako da mi je sve ovo neobična situacija. Nikad nisam negativno govorila o UFC-u. Nisam ljuta zbog pozicije u kojoj se nalazim i u kojem je stadiju moja karijera. Jednostavno želim testirati svoju vrijednost i to nema nikakve veze s time koliko volim ili ne volim UFC. Znam kako je moja karijera posljednjih godina izgledala, no isto tako znam protiv kakvih talenata sam se borila. Kombinirani 'skorovi' mojih protivnica su impresivni te se ja i dalje smatram jednom od najboljih borkinja svijeta. Sigurna sam da ću se boriti još dugi niz godina i da ću doći do vrha", i dalje je ambiciozna po pitanju svoje karijere, ali isto tako zna što želi s financijske strane:

"Mediji su postavili priču kao da ja prigovaram zbog novaca. Ja samo želim biti bolje plaćena. Gdje god radio, ako misliš da si potplaćen, nema nikakve sramote u tome da tražiš povišicu. Posebno ako si već puno toga uložio i dao. U UFC-u sam šest godina. Izgubila sam ovu borbu i time sam zaradila 46 tisuća dolara. Nisam se borila 18 mjeseci i za to vrijeme sam zaradila 46 tisuća dolara, a ljudi kažu da sam UFC zvijezda. Uvijek sam govorila da u životu mogu što hoću. Na fakultet sam otišla sa 16 godina, radila sam na televiziji, bila sam na raznim audicijama, ali uvijek sam se prije svega htjela boriti. No, istovremeno sva moja žrtva i sve moje ozljede moraju biti vrijedne toga. Želim u promociju gdje ću se osjećati kao dio njihove obitelji. Isto tako želim otvoren odnos. Imam strast prema TV-u i kameri, želim u promociju gdje ću moći raditi više stvari za njih."

Interes za Paige već je izrazio Bellator čiji je član njen suprug Austin Vanderford. Osim njih, nema sumnje kako će i ONE Championship provjeriti ima li ono što Paige traži.

Linker
25. travanj 2024 00:55