UFC

Paulo Costa dočekao zanimljiv izazov za borbu u prosincu

Paulo Costa
 screenshot/YouTube
Paulo Costa mogao bi se vratiti u Octagon već u prosincu, ako se njemu i UFC-u svidi jedna ideja

Poražen i pokunjen napustio je Paulo Costa UFC-ov Fight Island, nakon neočekivano dominantnog poraza od Israela Adesanye. Brazilcu je teško pao prvi poraz u karijeri, a još teže nakon što je vidio kakvo je nakon borbe bilo ponašanje prvaka. Obećao je tada da će se vratiti i osvetiti mu se, no šanse da to bude odmah u idućoj borbi su gotovo nikakve.

Tako će Costa neupitno prvo morati braniti svoju poziciju protiv nekoga od preostalih boraca koji gledaju prema vrhu. Jedan od njih je svakako Derek Brunson (21-7, 12-5 UFC). 36-godišnji dugogodišnji član promocije trenutno se nalazi u nizu od tri pobjede, gdje je posebno impresivna ona posljednja, kad je prvi poraz u karijeri zadao Edmenu Shahbazynu. Trenutno se nalazi na sedmom mjestu ljestvice izazivača, nema ugovorenu borbu i nada se susretu upravo s Brazilcem.

"Je li netko vidio ili čuo Paula Costu u posljednje vrijeme? Neka ga netko pita je li slobodan 12. prosinca", napisao je Brunson na Twitteru, označivši svog nesuđenog protivnika, menadžera Alija Abdelaziza te Danu Whitea i UFC-ovog matchmakera Micka Maynarda.

Costa će vjerojatno tražiti borbu protiv nekoga bolje rangiranog, ali teško je u ovom trenutku vidjeti tko bi to mogao biti. Robert Whittaker i Jared Cannonier bore se međusobno, a bolje od Brunsona su još rangirani Yoel Romero protiv kojeg se borio te Jack Hermansson i Darren Till, no sve vodi tome da će njih dvojica uskoro biti službeno upareni. Brunson je u sjajnom nizu i djeluje kao da je sazrio za ovakav pokušaj. S druge strane, pitanje je koliko će Costi trebati da se vrati, iako je već objavio kako se vratio u dvoranu te da mu motivacije ne nedostaje. Naravno, na kraju će za ovakvu borbu trebati i blagoslov UFC-a.

12. prosinca se inače održava posljednja PPV priredba u ovoj godini, UFC 256.

Linker
24. travanj 2024 13:55