UFC

Paulo Costa: Uriah Hall bio mi je teži protivnik nego što će biti Adesanya

Paulo Costa vs. Uriah Hall
 screenshot
Trenutno ozlijeđeni Paulo Costa ulaže veliki trud u dolaska do situacije gdje bi Israel Adesanya odabrao čekati do ljeta na njegov povratak, odnosno gdje bi odustao od borbe koju planira odraditi protiv Yoela Romera.

Očekivalo se kako bi se borba Israela Adesanye i Paula Costa trebala odviti već u prvom kvartalu 2020. godine. Fanovi su u startu bili uzbuđeni, no radost nije dugo trajala. Brazilac je doživio tešku ozljedu zbog koje će biti u mogućnosti vratiti se tek početkom ili sredinom ljeta. Slijedom događaja, Adesanya je krenuo tražiti druge opcije.

Trenutno je najvjerojatnije kako će Adesanya nastupiti u ožujku na UFC 248 priredbi, gdje bi se trebao boriti protiv Romera. Costa je već ranije davao do znanja kako mu se to ne sviđa, a za to ima više razloga. Prvi je priznao sam, a to je taj da se boji da će Romero savladati Nigerijca i time njemu uskratiti priliku da postane prvi koji ga je savladao, a drugi je taj što bi to vjerojatno značilo dulju pauzu za njega samog, gdje bi teško borbu za titulu dobio odmah u terminu kad će se najranije moći boriti. Tako ne treba čuditi što Costa putem medija pokušava na razne načine isprovocirati prvaka da odbije Romera i pričeka na njegov povratak. U tom smjeru ide i nova izjava.

"Adesanya mi se nimalo ne razlikuje od nekih ranijih protivnika, čak bih rekao da bi mi to bila lakša borba nego protiv Uriaha Halla. Boriti se protiv njega mi nije neki poseban cilj u karijeri, ali želim to napraviti zato što je glasan i lajav. Želim ga prebiti zbog toga, znači razlozi su osobne prirode. Mislim kako je gledajući sa sportske strane Romero teži protivnik od njega. Ako ga Romero pobijedi, boriti se protiv njega će mi više značiti s te profesionalne strane. Ostala mi je želja da ga nokautiram. No, čak i ako se dogoditi takav rasplet, svejedno se nakon njega želim boriti protiv Adesanye", rekao je Costa za brazilski Combate.

Adesanya je prije nekoliko dana izjavio kako je borba protiv Romera u principu dogovorena te da su preostali samo neki detalji. To je svakako rasplet kakav se Brazilcu ne sviđa, no on na to ne može ni na koji način utjecati. Da se nije dogodila spomenuta ozljeda, on bi se trenutno nalazio u pripremama za najveću borbu karijere koja bi uostalom bila tek druga borba za titulu UFC povijesti u kojoj se sastaju dva neporažena borca. Ovako mu slijedi oporavak i uloga gledatelja borbe Adesanya i Romera, borca kojeg je prošlog ljeta Costa savladao i to u jednoj od najuzbudljivijih borbi 2019.

Linker
24. travanj 2024 12:22