UFC

Popularni Korean Zombie odlazi na novu operaciju

Chan Sung Jung
 screenshot/Youtube
Jedan od najboljih boraca UFC-ove perolake kategorije te jedan od najatraktivnijih MMA boraca uopće, Chan Sung Jung, ponovno će morati nekoliko mjeseci pauzirati. Naime, popularni 'Korean Zombie' podvrgnut će se operaciji oka.

Nakon impresivnog trijumfa na posljednjoj UFC priredbi u 2019. godini, kad je prekidom u prvoj rundi savladao Frankiea Edgara, Chan Sung Jung pun samopouzdanja zatražio je napad na titulu prvaka. Ipak, sigurno je kako do njega sad neće doći, odnosno da će Alexander Volkanovski prvo morati savladati Maxa Hollowaya u revanšu. Taj revanš dogodit će se u svibnju, a Korejac će u međuvremenu riješiti nove zdravstvene probleme koji su mu se pojavili.

"U posljednje vrijeme sam se više posvetio tome kako riješiti svoj problem s dvostrukom vizijom. Trebalo je neko vrijeme da odradim sve pretrage i došlo je do razilaženja dijagnoza liječnika u Koreji i Phoenixu. Na kraju sam odlučio kako ću se uskoro podvrgnuti operaciji u Phoenixu. Vjerujem da ću biti nazad u kavezu već u srpnju ili kolovozu budući da kirurg kaže kako nije riječ o velikoj operaciji", rekao je Jung u razgovoru za MMA Junkie.

Što se tiče njegovih šampionskih ambicija, za pretpostaviti je da mu neće biti dovoljno ovo što je postigao do sada da bi se odmah borio za titulu nego da će mu ipak biti potrebna još jedna pobjeda. Posebno ako se potvrdi borba Zabita Magomedsharipova i Briana Ortege za UFC 249 jer bi njen pobjednik u startu sigurno imao prednost ispred popularnog korejskog ratnika. Nažalost, njega su ozljede, preduge pauze i odsluženje vojnog roka podosta usporili u njegovim borilačkim ambicijama.

Linker
27. travanj 2024 06:32