UFC

Kakav meč! Max Holloway umirovio je ‘Korejskog Zombija‘ na brutalan način

Max Holloway (lijevo), Chan Sung Jung (sredina) i Michael Bisping (desno)

 Screenshot (ufc Fight Pass)
Prvorangirani izazivač UFC-ove perolake kategorije opravdao je ulogu velikog favorita

Za kraj odličnog UFC-ovog eventa u Singapuru dobili smo poslasticu u perolakoj kategoriji, odnosno obračun dvojice legendarnih boraca. Max Holloway s jedne strane, a Chang Sung Jung poznatiji kao ‘‘Korejski Zombi‘‘ na drugoj strani kaveza. Ne samo da su obojica vrhunski borci, nego pripadaju kategoriji najuzbudljivijih boraca na rosteru.

Holloway je ušao u meč kao veliki favorit, ali ‘‘Korejski Zombi‘‘ nije došao pasti bez ispaljenog metka. Čak je nakratko i uzdrmao Hollowayja početkom prve runde, ali previše otvoreno ušao je u otvorenu razmjenu i brzo je Holloway uzvratio na isti način, odnosno uzdrmao je ‘‘Zombija‘‘. Holloway je vjerojatno bio iznenađen otporom koji je Jung pružao na početku borbe, ali sredinom runde Holloway je počeo hvatati svoj ritam, lijepo je fintirao i sve češće je pogađao ‘‘Zombija‘‘. Publika u Singapuru glasno je reagirala na svaki udarac ‘‘Zombija‘‘ i time su pojačavali utisak koji su ostavljali udarci Korejca. Krajem runde ‘‘Zombi‘‘ je lijepo pritisnuo Holloway, pogodio je nekoliko udaraca i odradio je iznenađujuće dobru prvu rundu. Unatoč tome, vjerojatno nedovoljno da bi ukrao rundu Hollowayju.

Na samom početku druge runde Holloway je ekspresno uzdrmao ‘‘Zombija‘‘, ali napravio je veliku pogrešku sugestirajući sucu da prekine meč, umjesto da je s nekoliko dodatnih udaraca dovršio posao. Holloway je nakon par sekundi shvatio da neće biti prekida i munjevito je zaključao ‘‘anankonda gušenje‘‘. Jako blizu pobjede ‘‘submissionom‘‘ bio je Holloway, ali majstor partera poput Chan Sung Junga nije se dao završiti na taj način i borba se vratila u stojku. Jako zabavan meč gledala je publika u Singapuru, ali i mi pred malim ekranima. Uspio se ‘‘Zombi‘‘ oporaviti u nastavku runde, kvalitetno je parirao Hollowayju stojci, ali Max je ipak frekventnije i preciznije pogađao. Ipak, nakon prve dvije runde, ‘‘Korejski Zombi‘‘ vjerojatno je nadmašio očekivanja mnogih fanova i analitičara, posebno ako uzmemo u obzir da je izvan kaveza bio čak 16 mjeseci.

U stilu pravog ‘‘Zombija‘‘ ušao je Korejac u treću rundu. Nevjerojatno kako je nasrnuo na Hollowayja, a publika u Singapuru ‘‘podivljala‘‘ je na tribinama. ‘‘Zombi‘‘ je pozivao Hollowayja na otvorenu razmjenu, ali brzo je izvukao deblji kraj. Holloway nije borac koji će pobjeći od otvorene razmjene, nego će ju objeručke prihvatiti. Desnim ‘‘overhandom‘‘ Holloway je kontrirao ‘‘Zombijev‘‘ napad i borbi je došao kraj. Korejac je licem prema dolje pao na tlo, završio je brutalno nokautiran i svjedočili smo nevjerojatnoj završnici. Max Holloway ekspresno je napustio kavez i otišao je u zagrljaj svoje supruge Alesse, a potom se vratio odati počast legendarnom ‘‘Zombiju‘‘.

Nevjerojatno dobar i uzbudljiv meč pružila su dvojica ratnika perolake kategorije, ali Max Holloway po tko zna koji put podsjetio nas je zašto ga smatramo uvjerljivo najboljim borcem ove kategorije nakon Alexandera Volkanovskog.

Neposredno nakon meča, Holloway je uzeo mikrofon u ruke i zatražio je publike da glasno oda poštovanje ‘‘Zombiju‘‘ nazvavši ga legendom. Hvalevrijedan potez ovog ratnika koji je pobjedu posvetio svojim Havajima i žrtvama požara na Havajima.

Unatoč teškom nokautu, Chan Sung Jung također je odlučio održati govor, a bio je to njegov oproštajni govor. Legendarni ‘‘Korejski Zombi‘‘ povukao se iz sporta nakon 25 profesionalnih nastupa, od čega je 12 odradio u UFC-u. ‘‘Zombi‘‘ je pojasnio kako nema smisla nastavljati karijeru ako ne može konkurirati za sam vrh.

Nikada nije postao UFC-ovim prvakom, ali povlači se kao apsolutna legenda ovog sporta. Deset puta zaredom Chan Sung Jung nastupao je u glavnoj borbi večeri na UFC-ovim eventima, prvi je borac u povijesti koji je slavio ‘‘twisterom‘‘ unutar UFC-ovog kaveza, a posjeduje i rekord za najbrži nokaut u perolakoj kategoriji (7 sekundi protiv Marka Hominicka). Dvoranom je zasvirala pjesma ‘‘Zombie‘‘ u režiji benda ‘‘Cranberries‘‘, a kompletna dvorana ustala je na noge kako bi ispratila ovog velikana. Trenuci za naježiti se, a što dodati, osim: uživaj u mirovini legendo!

Što se ostatka eventa tiče, kompletne rezultat UFC Fight Night 225 eventa možete pročitati ispod teksta, a u sklopu rezultata možete potražiti izvještaje mečeva također.

UFC Fight Night 225 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Max Holloway def. Chan Sung Jung via KO - R3, 0:23

Anthony Smith def. Ryan Spann via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28 x2, 28-29) | IZVJEŠTAJ

Giga Chikadze def. Alex Caceres via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27 x3) | IZVJEŠTAJ

Rinya Nakamura def. Fernie Garcia via jednoglasnom odlukom sudaca (30-26, 30-27, 30-27) | IZVJEŠTAJ

Erin Blanchfield def. Taila Santos via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3) | IZVJEŠTAJ

Junior Tafa def. Parker Porter via KO - R1, 1:24 | IZVJEŠTAJ

Preliminarni dio priredbe:

Waldo Cortes-Acosta def. Lukasz Brzeski via KO - R1, 3:01

Garrett Armfield def. Toshiomi Kazama via TKO - R1, 4:16

Michal Oleksiejczuk def. Chidi Njokuani via TKO - R1, 4:16

Song Kenan def. Rolando Bedoya via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3)

Billy Goff def. Yusaku Kinoshita via TKO - R1, 3:49

JJ Aldrich def. Liang Na via TKO - R2, 4:49

Seung Woo Choi def. Jarno Errens via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 29-28 x2)

Linker
22. travanj 2024 00:56