UFC

Max Holloway dirljivom porukom odao počast ‘Zombiju‘: ‘Jedan od posljednjih pripadnika izumiruće vrste‘

Chan Sung Jung (lijevo) i Max Holloway (desno)

 Facebook (max Holloway)
Borac s Havaja prepun je poštovanja prema svom posljednjem protivniku

Fantastičan meč pružili su nam proteklog vikenda Max Holloway i Chan Sung Jung na eventu u Singapuru. Pomalo u sjeni boksačkih zbivanja ostala je ta odlična UFC-ova priredba, ali pravi MMA fanovi bez ikakve sumnje uživali su u programu.

Holloway je u glavnoj borbi večeri brutalno nokautirao ‘‘Korejskog Zombija‘‘ početkom treće runde, a završnica je bila uistinu spektakularna. ‘‘Zombi‘‘ je u treću rundu ušao sukladno svom nadimku. Na sve ili ništa krenuo je Korejac i neustrašivo je nasrnuo na Hollowayja. Max je na prvu djelovao pomalo iznenađeno pristupom ‘‘Zombija‘‘, ali brzo se prilagodio, pristao je na otvorene razmjene i ‘‘ugasio je‘‘ legendarnog korejskog borca.

Bio je to ujedno i posljednji nastup 36-godišnjeg ‘‘Zombija‘‘, a iako nikada nije postao UFC-ovim prvakom, njegov status legende neupitan je među MMA fanovima. Čak deset puta zaredom ‘‘Zombi‘‘ je predvodio UFC-ov event, a dugi niz godina kotirao je kao ponajbolji borac perolake kategorije. Dvaput se borio za titulu prvaka, ali Jose Aldo i Alexander Volkanovski zaustavili su ga na posljednjoj stepenici prije osvajanja pojasa.

Gotovo četiri godine ‘‘Zombi‘‘ je izbivao iz kaveza u periodu između 2013. i 2017. godine, a glavni razlog bilo je služenje obveznog vojnog roka u Južnoj Koreji. Ponajbolje godine svoje karijere potrošio je na vršenje dužnosti prema svojoj državi, ali nema za čime žaliti. Ispraćen je uz gromoglasni pljesak publike u Singapuru i sada može uživati u mirovini.

Koliko je cijenjen među MMA zajednicom, govori i objava Maxa Hollowayja na društvenim mrežama. Max je jako lijepim riječima odao poštovanje svom rivalu.

‘‘Kakva čast je dijeliti kavez s tobom. Čovjek, mit, legenda. Godinama sam te gledao kako se nosiš u svijetu borilačkog sporta, a to si radio ponizno i s poštovanjem, kao istinski majstor borilačkih vještina. Jedan si od pionira WEC-a i UFC-a. Nikada nisi bio cirkusant. Jedan si od posljednjih pripadnika izumiruće vrste. Hvala ti što si nam gradio put. Uživaj u mirovini, radujem se tvom prvom pjevačkom albumu, brate.‘‘, poruka je Maxa Hollowayja.

Max Holloway zapravo je borac jako sličnih osobina. Kao i ‘‘Zombi‘‘, Holloway nije poznat po incidentima izvan kaveza, ali kad god bi kročio u kavez, pružio bi nam fantastičan meč. Sve je manje takvih legendi, a proteklog vikenda sport je očito ostao bez još jedne.

Linker
01. svibanj 2024 10:59