UFC

Posljedice nokauta: Aleksei Oleinik zaradio dva prijeloma, a umalo uništio i koljeno

Walt Harris i Aleksei Oleinik
Aleksei Oleinik skupo je platio sinoćnji nastup protiv Walta Harrisa na UFC on ESPN 4 priredbi u San Antoniju. Osim što je nokautiran u prvoj rudni Rus je nakon posjeta bolnici otkrio kako je pretrpio dodatne ozljede.

Meč Harrisa i Oleinika nije napustio prvu minutu. Već na samom početku borbe Harris je pogodio koljenom, a zatim i lijevim krošeom koji Oleinika šalje u teški nokaut nakon samo 12 sekundi. Oleinik ostao je ležati još neko vrijeme na podu, a kada je napustio Octagon odmah je prevežen u bolnicu.

Nakon pregleda liječnici su ustanovili kako je, osim očitog udarca u glavu, Oleinik tijekom pada pretrpio i ozljedu noge.

"Alekseiju su dijagnosticirali dva prijeloma desne noge", otkrio je predstavnik njegovog tima za ruski TASS.

Ozljeda je mogla biti i puno gora. Naime, nakon što je odvezen u bolnicu novinar Ariel Helwani je saznao kako doktori sumnjaju i na mogućnost puknuća ligamenta koljena.

"Kako javlja njegov menadžer Abraham Kawa, Aleksei Oleinik je u lokalnoj bolnici. Postoji opasnost da je došlo do puknuća križnog ligamenta", napisao je Helwani na Twitteru.

Srećom za Oleinika koljeno je u redu, ali s obzirom na prijelom noge 42- godišnjak će neko vrijeme morati provesti izvan pogona.

Oleiniku je ovo bio drugi poraz u nizu nakon što je u travnju na priredbi u St- Peterburgu tehničkim nokautom poražen od Alistara Overeema. U UFC-u njegov omjer sada iznosi 6-4. Harris je nokautom došao do četvrte uzasopne pobjede, ako se uračuna poništena borba protiv Andreija Arlovskog.

Linker
26. travanj 2024 17:17