UFC

Poznate još dvije borbe za UFC-ov program 13. svibnja

Ricky Simon
 screenshot
Za drugu UFC-ovu povratničku priredbu, koja će se predvođena Anthonyjem Smithom i Gloverom Teixeirom održati 13. svibnja, poznate su još dvije borbe. U muškoj bantam kategoriji sastat će se Ricky Simon i Ray Borg, dok će u ženskoj snage odmjeriti Sarah Moras i Sijara Eubanks.

Nako što je prije dva dana najavljeno kako će UFC odraditi tri priredbe unutar samo sedam dana, očekivalo se da će uskoro krenuti potvrđivanje borbi za iste. Nakon što su jučer potvrđene glavne borbe za 13. i 16. svibnja, sad se prvi od ta dva programa krenuo dodatno puniti pa su nam poznata još dva okršaja. Po jedan u ženskom i muškom bantamu.

Muški bantam donosi borbu Rickyja Simona (15-3, 3-2 UFC) i Raya Borga (13-4, 7-4 UFC). 27-godišnji Simon sjajno je startao svoju UFC karijeru s tri pobjede, da bi prošlog ljeta doživio iznenađujući poraz od Urijaha Fabera u njegovoj povratničkoj borbi. Da bi stvari bile još gore, nekoliko mjeseci kasnije porazio ga je i Rob Font pa sad mora na novi put opravdavanja svog talenta i kvalitete. Pobjede protiv Borga bi mu svakako bila sjajan početak. Što se tiče Borga, on je godinu dana mlađi od Simona, a svojim sjajnim nastupima izborio se za to da postane jedan od najmlađih izazivača u UFC povijesti. Ipak, više je ostao poznat kao žrtva jedne od najljepših završnica u UFC povijesti, odnosno "suplex to armbar" poteza kojim ga je završio Demetrious Johnson te po vrlo lošim odnosima s UFC-ovom vagom koju već previše puta nije zadovoljio. Ovim putem vraća se u bantam, nakon što je povratak u muhu završio, kako možete pretpostaviti, dolaskom na vaganje s viškom kilograma. Ipak, da ne bude sve negativno, trenutno se nalazi u nizu od dvije pobjede.

Što se tiče dama, za pobjedu će se natjecati Sarah Moras (6-5, 3-4 UFC) i Sijara Eubanks (4-4, 2-2 UFC). Njihova borba nalazila se na otkazanom programu koji se trebao održati 18. travnja. Moras iz svoje posljednje borbe ima pobjedu kojom je prekinula niz od tri poraza, dok je Eubanks fanovima ostala zapamćena po nezadovoljavanju vage kad se trebala boriti za pojas prve prvakinje muha kategorije. Nakon što je za istu kategoriju kasnije još jednom pala vagu, prešla je u bantam u kojem se za sada nije proslavila. Odradila je dvije borbe i u obje je poražena.

Linker
25. travanj 2024 14:36