UFC

Poznate nove informacije o zdravstvenom stanju Khabibovog oca

Abdulmanap Nurmagomedov
 Vladimir Astapkovich / Sputnik / AFP
Poznate su nove informacije o zdravstvenom stanju Abdulmanapa Nurmagomedova, oca UFC-ovog prvaka

Već mjesec i pol dana traje borba za život Abdulmanapa Nurmagomedova, 57-godišnjeg oca UFC-ovog prvaka lake kategorije, Khabiba Nurmagomedova. On je u travnju hospitaliziran u Mahačkali zbog simptoma upale pluća, da bi nedugo nakon toga, zbog pogoršanja stanja bio prebačen u Moskvu. Tamo se stanje dodatno pogoršalo, došlo je do kardioloških tegoba, potvrđen mu je COVID-19 te je završio u komi. Nakon uspješne operacije srca se iz iste probudio. Ipak, 19. svibnja pojavila se informacija kako je ponovno u komi i od tada nije bilo novih informacija. Sve do sada, kad je nešto o tome rekao Khabibov menadžer, Ali Abdelaziz.

"Khabib je vrlo jak, njegova obitelj je vrlo jaka i njegov otac je vrlo jak. Stanje mu se poboljšava. Otvorio je oči i reagirao je, što je svakako dobar znak. Allah je preuzeo kontrolu. Vjerujemo kako će biti bolje, no na kraju će sve ovisiti o njegovom zdravlju hoće li doći do dodatnog poboljšanja ili ne. Trenutno se poboljšava i vrlo smo sretni zbog toga", rekao je Abdelaziz u razgovoru za ESPN.

Kako znamo da je Khabib vrlo blizak s ocem te da je on njegov najveći uzor i autoritet, pitanje je u kakvom je Khabib stanju. Abdelaziz smatra da zbog toga svega može biti samo još jači, bolji i opasniji.

"Mislim kako ga je očeva bolest samo još više motivirala. Trenira dva puta svaki dan. Već je u pripremnom kampu. Razgovarali smo i zaključili kako se mora mentalno isključiti i raditi svoj posao. On je uvijek u treningu jer je pravi istinski borac. Isto je tako s Gaethjeom, obojica su sjajni momci koji se žele boriti. Ovo je borba iz snova", dodao je.

Iako još uvijek nije službeno, informacija o meču Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea pojavila se na naslovnicama svih vodećih borilačkih medija. Prema njima bi datum velike borbe, ujedno i UFC 253 priredbe, trebao biti 19. rujna. Što se tiče mjesta održavanja, nema nikakve sumnje da Khabib favorizira Abu Dhabi, gdje je već odradio prošlu obranu titulu, ali i gdje se nalazi otok Yas, na koji je UFC postavio svoj "Fight Island".

Linker
22. travanj 2024 08:00