UFC

Procurila možebitna lokacija meča Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona

Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson
 screenshot/Youtube
Nakon što je postalo jasno kako bi UFC 249 priredba, ili barem njena glavna borba između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona, mogla biti prebačena na neku lokaciju izvan UFC-a, pojavila se jedna konkretnija informacija. Nju je iznio Khabibov otac Abdulmanap, a kao grad domaćin borbe spominje se Dubai.

UFC 249 priredba najavljena je na 18. travnja u New Yorku, a UFC je sinoć otkazao sve tri priredbe koje su se trebale odviti prije nje. No, za sada se ne odustaje od tog programa ili barem onoga što fanove najviše zanima, njegove glavne borbe. Nakon što je okršaj Nurmagomedova i Fergusona čak četiri puta otkazivan, po dva puta odustajanjem sa svake strane, UFC ne želi dozvoliti da viša sila dovede i do petog.

"Taj će se meč dogoditi. Bez publike. Ma, napravit ćemo što god bude potrebno. Vjerojatno će se to dogoditi izvan SAD-a, ali dogodit će se. Znači, datum ostaje isti", posljednja je informacija od strane Dane Whitea, koji se bacio na posao po pitanju pronalaska lokacije.

Neke informacije o lokaciji čine se da ima Khabibov otac. Abdulmanap Nurmagomedov nešto o tome rekao je u razgovoru za ruski medij RBC.

"Khabib se osjeća sjajno i sve ide prema planu. Nije uplašen oko virusa jer svi smo mi smrtnici. Nastup bez gledatelja? Volim gledatelje, no mislim kako bez njih zapravo sve bude još bolje. Sve se čini kako će borba biti u Dubaiju, lakše se boriti protiv bolesti kad je vruća klima. Isto tako, mislim da su Emirati spremni isplatiti UFC na najlakši i najbrži način. Abu Dhabi je također opcija, a Dana White se slaže s tim. Ne mogu vam to potvrditi, no postoji jako velika šansa da se dogodi upravo to", rekao je.

U tom bi se slučaju Khabib vratio u državu gdje je odradio svoju posljednju borbu, u kojoj je savladao Dustina Poiriera. U Ujedinjenim Arapskim Emiratima do ovog je trenutka zabilježeno 98 slučajeva oboljelih od COVID-19, a 26 ih se već smatra oporavljenima.

Linker
26. travanj 2024 23:16