UFC

'Prvak je, a nije pobijedio nikoga iz TOP 5!' - White izjavom do 'ludila' doveo potencijalnog izazivača

Dana White
 Screenshot (YouTube)
Iako je za mnoge situacija jasna, Dana je odbio službeno imenovati idućeg protivnika za svog prvaka

Ponekad se neka rješenja nameću sama od sebe i donošenje odluka ne može biti lakše, ali i ponekad UFC bespotrebno komplicira i do ludila dovodi svoje borce.

A posljednja 'žrtva' u nizu mogao bi biti Aljamain Sterling...

Prije mjesec i pol dana situacija nije mogla biti jasnija. UFC je imao dogovoren meč između Petra Yana i Josea Alda, a Sterling je za manje od 90 sekundi zaustavio Coryja Sandhagena u borbi koja nam je trebala donijeti novoga izazivača.

Yan je u međuvremenu pobijedio brazilsku legendu i postao novi prvak u bantam kategoriji te se činilo kako je Aljamain je konačno saznao protiv koga će se boriti u najvećem meču svoje karijere... No, to možda ipak neće biti slučaj?

Iako je 'Funk Master' pobijedio u pet okršaja zaredom te prema velikom dijelu fanova i medija apsolutno zaslužio svoju priliku u borbi za pojas, Dana White odbio ga je i službeno imenovati idućim izazivačem za novopečenog prvaka iz Rusije.

"Ne znam. On je u kombinacijama. On je jednog od tih imena...", odgovorio je White u Abu Dhabiju novinarima koji su ga upitali je li pred nama meča Sterlinga i Yana.

Sterling, očekivano, nije bio oduševljen...

"Doslovno još uvijek čekam ponudu za meč s prvakom 'na papiru' - Petrom Yanom. Čovjek nije pobijedio nikoga iz TOP 5, a prvak je. Kako je to prikladna situacija za njega. Lagani uspon, ali i lagani pad. Čini se da žele zaštititi svog lika. Sad čujem ove izjave i to nakon što su rekli da će onaj meč odrediti idućeg izazivača. Da, očito je da nitko ne voli kada se ljudi drže svojih obećanja...", razočarano je poručio 30-godišnjak iz New Yorka.

Tko bi po vama trebao biti idući izazivač u bantam kategoriji?

Linker
26. travanj 2024 17:16