UFC

Reyes unatoč porazu skočio tri mjesta na rankingu i ušao na 'pound-for-pound'

Dominick Reyes
 Ronald Martinez/Getty Images/AFP
UFC je danas objavio nove rang ljestvice kategorija te one 'pound-for-pound' ljestvice boraca i borkinja. Najzanimljiviji podatak u tome svemu je poprilično značajan skok Dominicka Reyesa, borca koji je glavnu borbu UFC 247 priredbe izgubio.

Naime, Dominick Reyes u borbu protiv Jona Jonesa ušao je kao četvrti borac ljestvice izazivača kategorije do 93 kilograma. Ispred njega bili su Daniel Cormier, Thiago Santos i Anthony Smith. Borbu protiv Jona Jonesa izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca, no unatoč tome on je napredovao.

Od danas je Dominick Reyes prvi borac UFC-ove ljestvice izazivača poluteške kategorije, odnosno odmah iza prvaka Jona Jonesa. To nam može značiti kako novinari koji slažu ljestvice time žele izraziti mišljenje kako je Reyes trebao slaviti u toj borbi ili barem to da zaslužuje instantni revanš. No, zanimljivo je to kako se dogodilo i to da netko po prvi put otkako ljestvice postaje nakon poraza uđe na "pound-for-pound" ljestvicu, onu gdje se nalaze svi najbolji borci neovisno o kategoriji. Reyes je od sada 15. borac svijeta na toj ljestvici.

Među ostalim ljestvicama nije bilo previše promjena. Derrick Lewis vratio se na peto mjesto teškaškog poretka spustivši Jairzinha Rozenstruika jedno mjesto ispod toga, dok je Katlyn Chookagian izgubila prvo mjesto izazivačice u muha kategoriji gdje se ponovno našla Jessica Eye. S poluteškaške je uklonjen Ilir Latifi pa su svi ispod 12. mjesta od sada plasirani jedno mjesto bolje, a novo/staro ime na ljestvici je Mauricio "Shogun" Rua.

Kako sve ljestvice izgledaju, možete vidjeti na OVOM linku.

Linker
25. travanj 2024 03:34