UFC

Shogun i Craig spremni na instantni revanš

Shogun vs. Craig
 screenshot
Mauricio Rua i Paul Craig proteklog su vikenda na UFC Fight Nightu 164 odradili borbu bez pobjednika te su spremni prvom prilikom ponovno ući u Octagon i riješiti stvari po pitanju toga tko je bolji borac.

Prema viđenom u borbi Mauricija "Shoguna" Rue i Paula Craiga, možemo reći kako je neodlučen ishod zapravo najpravedniji epilog ove borbe. No, prema pravilima bodovanja MMA borbe to je teško objasniti. Posebno se tu misli na suca koji je prvu rundu bodovao 10-8 u korist Craiga, a druge dvije je dao Shogunu. Teško je doći do objašnjenja gdje je spomenuti sudac našao toliku dominaciju. Da, imao je Škot situaciju gdje je bivšeg prvaka ozbiljno uzdrmao, no je li to bilo dovoljno za 10-8?

Isto tako, razumljivo je kako su dva suca odabrali drugačije pobjednike. Očito je kako je Craig uzeo prvu, a Shogun treću rundu, dok je druga runda mogla otići na obje strane. To se lako može zaključiti po razmišljanjima samih boraca, odnosno po tome što obojica smatraju kako su trebali pobijediti. Tako bi lako moglo doći do revanša i to prvom prilikom. Borci to žele, a vjerojatno niti UFC neće imati ništa protiv.

"Moj idući korak ide uz informaciju kako će se uskoro dogoditi UFC u Glasgowu. To je moj rodni grad i pozivam Shoguna na borbu. Ja bih revanš prihvatio bez razmišljanja", rekao je medijima Craig.

Odmah iza toga nešto o toj temi rekao je i Brazilac.

"On već govori o revanšu. Ne znam gdje bi se dogodilo, no prihvatit ću ga, zaslužujem to nakon ove borbe. Osim toga, imam respekta prema njemu, on je sjajan borac. Prihvatit ću borbu ako je prihvati Paul i ako UFC tako želi. Mislim da obojica zaslužujemo revanš", poručio je Shogun.

To zapravo uopće nije loša opcija. Složili se vi s odlukom sudaca ili ne, morate priznati kako je borba bila zanimljiva i zabavna za pogledati. Posebno u usporedbi s onim što su vam Blachowicz i Jacare ponudili u "main eventu".

Linker
16. travanj 2024 14:38