UFC

Smith još žešći prema Cerroneu: 'Nisam Joe Rogan, ali znam što sam jeb*** vidio!'

Rogan i Smith
 Ilustracija
ESPN-ova perjanica Stephen A. Smith nije dobro reagirao na kritike čitave MMA zajednice radi njegovih komentara na račun Donalda Cerronea, koje je javno odaslao odmah poslije poraza od Conora McGregora na UFC-u 246. Gostujući u emisiji "Sirius XM's AK&Barak" nije pokazao apsolutno nikakvo žaljenje radi neumjesnih riječi koje je izrekao "Kauboju". Dapače, stoji pri onome što je izjavio!

Dojam je da se Smith niti malo ne slaže s MMA zajednicom, ali niti s istaknutim akterima poput Joea Rogana ili Dane Whitea, koji su također kritizirali njegovo nepoznavanje sporta i pristup prema borcu koji je zadužio MMA poput Donalda Cerronea. Poslao im je poruku odmah na početku ove teme...

"Ekipa, tek učim o ovom sportu. Muay Thai, što je to rear-naked choke. Ne znam... Nikada nisam niti rekao da znam. Ono što sam rekao jest da sam bio na jednoj borbu. I znam što sam jeb*** vidio u tih 40 sekundi. Ja uopće nisam pričao o sportu. Kao na primjer hrpa tih tipova koji pričaju o košarci. Mislite li da znaju toliko o tom sportu kao ja? Ja taj sport pokrivam 25 godina. Imam insajderske informacije sa svih strana. Ali ja nisam košarkaški fan. Ja sam reporter, a svugdje drugdje sam samo gledatelj", tumači Smith koji zapravo pokušava reći da nije kritizirao tehnički dio Cerroneove izvedbe, nego neke stvari koje su iste u svakom sportu.

Kao primjer je naveo komentiranje boksačkih zbivanja, koja radi u paru s jednako poznatim Maxom Kellermanom.

"Recimo kada govorimo o Maxu Kellermanu. On zna tko je u ovom trenutku 30. boksač svijeta u svakoj kategoriji. Mene to nije briga. Ja ću se s njima baviti kada se popnu među TOP 10. Ja se ne mogu fokusirati na sve jer jednostavno nemam vremena. Nemam vremena za 30. borca na svijetu. Razumijete me?! Ali ako gledam neki boksački meč, znam dovoljno o boksu da znam što se događa."

"Stoga, kada me čitava ta ekipa napala. 'Bu, bu, bu...' Čekajte malo? Ja nisam sjedio tamo i rekao da sam Joe Rogan, ja nisam govorio o tehničkom dijelu sporta. Ja sam samo vidio da je Conor McGregor prebio tog tipa u 40 sekundi. Dobio je tih par udaraca ramenom u glavu. Imao je priliku sabrati se nakon toga, ali to nije napravio. Samo je bacio jedan udarac nogom koji nije pogodio. U tom je trenutku dobio nogu u glavu od McGregora. Pao je i to bi bilo to", prisjeća se Smith i zaključuje:

"Ovo ti čovječe pedeseta borba!! Nisi znao kako se malo maknuti i sabrati se? I da, usput rečeno, bio si gotov za samo 40 sekundi. I onda saznam da mu je ovo prvi put da predvodi PPV event. O, koliko sam samo puta vidio brata kako ulazi u ring i onda tek shvatimo da su mu svjetla pozornice možda previše?! Ali zato što je to 'Kauboj' Cerrone i to je MMA sport, ja ne smijem reći da je nešto činjenica?! To je smiješno! To je smiješno!"

Linker
26. travanj 2024 02:54