UFC

Stigla sjajna vijest za tešku kategoriju i sve Werdumove navijače

Fabricio Werdum
 screenshot/Youtube
UFC-ova teška kategorija dobila je jedno neočekivano pojačanje, ako ga tako možemo nazvati. Naime, Fabricio Werdum može se vratiti već u travnju ove godine, budući da mu je za deset mjeseci skraćena suspenzija koja ga je prvobitno izvan stroja trebala držati do veljače iduće godine.

Mnogi su se čudili kad je 42-godišnji bivši prvak UFC-ove teške kategorije, Fabricio Werdum (23-8-1, 11-5 UFC) tijekom prošle godine govorio kako se vrlo brzo vraća u borilište. Razlog tomu bila je njegova suspenzija, no čini se da je "Vai Cavalo" ipak imao pokoju informaciju više. Onu koja je sad postala javna i koja potvrđuje kako on svoju karijeru može nastaviti već u travnju ove godine.

USADA je na svojim službenim stranicama objavila kako su odlučili "reducirati" Werdumovu suspenziju za deset mjeseci. Naime, Brazilac je suspendiran u svibnju 2018. godine na dvije godine. Nedugo nakon toga se umirovio i time izašao iz programa testiranja. Ipak, sedam mjeseci kasnije odlučio se vratiti, što je značilo i povratak testiranjima, no u situaciju gdje mu se "vrijeme mirovine" ne broji u odrađenu suspenziju. Prema tome mu je ona trebala biti produžena do veljače iduće godine, kad bi on imao već 43 godine. Ipak, USADA mu je odlučila napraviti ustupak.

Werdum se posljednji put borio u ožujku 2018. godine, kad je poražen od Alexandra Volkova, čime mu je prekinut niz od dvije pobjede. UFC-ov privremeni prvak postao je u studenom 2014. godine kad je savladao Marka Hunta, a pravi pojas uzeo je sedam mjeseci kasnije Cainu Velasquezu. Ipak, bez njega je ostao već u prvoj obrani. U svibnju 2016. godine, na stadionu u Curitibi, nokautirao ga je Stipe Miočić.

Za očekivati je kako će Werdumovi predstavnici uskoro krenuti u ugovaranje povratničke borbe, budući da je on već više puta izjavio kako je nestrpljiv i kako ne može dočekati priliku da ponovno uđe u Octagon.

Linker
26. travanj 2024 17:34