UFC

Werdum vjeruje da ‘Poatan‘ ima što za reći i u teškoj diviziji: ‘On može nokutirati Jonesa, ne sumnjam u njega‘

Fabricio Werdum

 FOTOARENA/DDP USA/PROFIMEDIA Fotoarena/ddp Usa/profimedia
Bivši UFC-ov prvak ne sumnja da bi njegov sunarodnjak bio konkurentan i među teškašima

Nije prošlo ni mjesec dana otkako je Alex Pereira u Madison Square Gardenu tehničkim nokautom pobijedio Jirija Prochazku i okrunio se naslovom prvaka u poluteškoj kategoriji, a brojni fanovi i analitičari već promišljaju o tome bi li 36-godišnji brazilski borac bio konkurentan i u teškoj kategoriji. Jedan od onih smatraju da bi "Poatan" imao što za reći u kraljevskoj diviziji je Fabricio Werdum, čovjek koji je svojedobno oko struka nosio pojas UFC-ovog "heavyweighta".

"Mislim da bi se ‘Poatan‘ dobro snašao i u teškoj kategoriji. Ne znam bi li postao prvak, ali već ima dva naslova i ima vještine za to. To sigurno ne bi bilo odmah i ovisilo bi o tome s kime bi se sve borio", rekao je Werdum u svom podcastu ‘Nem me Viu‘.

Legendarni brazilski teškaš vjeruje kako njegov sunarodnjak ima dovoljnu moć u rukama da "ugasi" i aktualnog prvaka Jona Jonesa.

"On može nokautirati Jonesa", rekao je Werdum, pa istaknuo da bi "Bones" u slučaju da doista ikada uđe u oktogon s Pereirom, zasigurno što ranije nastojao preseliti borbu u parter: "Rušio bi ‘Poatana‘ jer nema drugog načina. Teško ih je uspoređivati, ‘Poatanove‘ udaračke tehnike su puno bolje, ali ako bi borba otišla u parter, to bi se zakompliciralo. No, ne sumnjam uopće u Alexa", zaključio je 46-godišnjak.

Linker
27. travanj 2024 13:37