UFC

Stipe Miočić napokon progovorio o ozljedi oka: 'Vraćam se borbom koju UFC želi!'

Stipe Miočić
 screenshot/TMZ
Stipe Miočić progovorio je o stanju svog oka nakon ozljede koju je doživio u drugoj borbi protiv Daniela Cormiera te je najavio za kada očekuje svoj povratak i treću borbu protiv istog protivnika za redom.

Mediji su posljednjih mjeseci imali problema doći do Stipe Miočića i informacija iz prve ruke o njegovom stanju nije bilo. Čitali smo razne špekulacije kako je njegovo oko ozbiljno oštećeno i da je pitanje hoće li se više ikad boriti, tako nešto javno je iznio i Joe Rogan, a niti predsjednik UFC-a Dana White nije zvučao previše optimistično kad mu je postavljeno pitanje o Stipinom povratku.

No, sad smo napokon nešto o tome čuli i od UFC-ovog prvaka samog i to na vrlo zanimljiv način. Reporter TMZ-a prišao mu je dok se odmarao na klupi u njujorškom Central Parku. U najvećem američkom gradu nalazi se u svrhu promocije kave u koju je nedavno investirao, a za spomenutog reportera je uz osmjeh našao nešto vremena. Ovaj ga je prvo pitao kako se osjeća.

"Osjećam se dobro, nemam se na što pobuniti", rekao je Stipe da bi se onda okrenuo stanju svog oka: "Oko mi je jako dobro, oporavljam se i svaki dan sam sve bolje te se polako vraćam u dvoranu. Nisam još počeo sparirati, no tamo sam. Radim i vraćam svoje tijelo u formu. Vid mi je dobar. Imam još nekih malih problema, no ništa što mi ometa vid."

Nakon toga se okrenuo idućoj borbi i tome kad bi se mogla dogoditi. Ono što je rekao će razveseliti sve MMA fanove.

"Vratit ću se negdje tijekom ljeta. Koliko vidim, programi do tada su već većinom popunjeni", rekao je, da bi onda potvrdio kako bi to trebalo biti protiv istog protivnika: "Borba protiv Cormiera nešto je što UFC želi. Matchmakeri imaju svoj posao. Da sam ja matchmaker, ne bih bio borac."

Nakon dvije uzastopne borbe, treća bi trebala dati pravi odgovor tko je od njih dvojice bolji borac. Upitan je Stipe smatra li sad posao lakšim, ali i što predstavlja činjenica da će to biti posljednja borba njegovog protivnika u karijeri.

"Poraz je uvijek loša stvar pa znam kako se osjeća. Ne očekujem kako će mi sada biti išta lakše savladati ga nego što je bilo prvi put", otkrio je još UFC-ov svjetski prvak teške kategorije.

UFC-ovi ljetni programi još uvijek se nisu krenuli popunjavati pa tako postoje tek špekulacije oko nekih borbi koje bi se trebala nalaziti na njima. Prvi je UFC 252, koji se održava 11. srpnja u Las Vegasu, u sklopu International Fight Weeka, a pretpostavlja se kako će do kraja ljeta biti održana još dvije velike PPV priredbe čiji datumi još nisu objavljeni. Na jednoj od njih bi tako svoje mjesto mogli naći dva najbolja teškaša svijeta, u svojoj trećoj uzastopnoj međusobnoj borbi.

Linker
27. travanj 2024 05:35