UFC

Teška kategorija bila je kratka avantura, St. Preux ugovorio novi nastup u poluteškoj

Ovince St. Preux
 screeshot
Ovince St. Preux vraća se u polutešku kategorije te je ugovorio borbu protiv Shamila Gamzatova

Bivši izazivač za privremenu titulu UFC-ove poluteške kategorije, Ovince St. Preux (24-14, 12-9 UFC), teškaš je bio tek jednu borbu. Iako protiv Bena Rothwella nije odradio loš nastup te čak mnogi vjeruju kako je trebao pobijediti, OSP će svoju novu borbu ipak odraditi tamo gdje nastupa cijelu karijeru, u diviziji do 93 kilograma.

Iskusni St. Preux nastupit će 22. kolovoza u Las Vegasu i to protiv borca s kojim se već trebao sučeliti u travnju, no njihova borba otkazana je zbog globalne pandemije. To je Shamil Gamzatov (14-0, 1-0 UFC), 29-godišnji ruski borac, ujedno jedan od najvećih potencijala iz te MMA velesile.

Gamzatov u ovu borbu ulazi nakon uspješnog UFC debija koji je odradio u studenom prošle godine. Na Fight Nightu u Moskvi nije impresionirao, ali napravio je dovoljno za pobjedu podijeljenom sudačkom odlukom protiv Klidsona Abreua.

St. Preux je ostvario samo jednu pobjedu u posljednja četiri nastupa i može se reći kako već ima lagani pritisak na leđima te da mu u ovoj borbi samo pobjeda igra ulogu. 37-godišnji borac s Haitija član je promocije od 2013. godine, nakon što je pristigao kao dio tada otkupljenog Stikeforcea.

Linker
25. travanj 2024 16:54