UFC

Težak udarac za UFC 243, Pennington ostala bez protivnice

Holly Holm
 Youtube screenshot
UFC 243 je pretrpio prilično jak udarac ozljedom bivše UFC prvakinje Holly Holm, koja neće moći nastupiti na tom nadolazećem PPV eventu. Vijest da je članica Jackson-Wink akademije "izvan stroja" objavio je poznati reporter Ariel Helwani.

Holm se trebala sučeliti s Raquel Pennington u meču bantam kategorije, no za sada nema službene potvrde čelništva elitne promocije da se ozljeda zaista dogodila. A nema niti nikakvih naznaka o kakvoj se ozljedi radi. Dvije borkinje su se već sučelile na UFC-u 184 prije nekoliko godina. Tada je Holm slavila podijeljenom odlukom sudaca pa revanš ima itekako smisla. Inače, to je bio prvi nastup bivše svjetske boksačke prvakinje u UFC-u.

Holm u posljednjih sedam mečeva ima pet poraza i samo dvije pobjede. U zadnjem nastupu, na UFC-u 239, je poražena nokautom od prvakinje Amande Nunes. Bio je to još jedan njezin pokušaj da dođe do titule UFC prvakinje. Od kada je stigla u UFC, Holm ima pet pobjeda i pet poraza.

Pennington, s druge strane, u posljednje tri godine ima tek tri nastupa. U dva je poražena, uključujući i meč za titulu protiv Amande Nunes, a u posljednjem je podijeljenom odlukom sudaca svladala Irene Aldanu.

UFC 234 je zakazan za 5. listopad i australski Melbourne. Predvode ga Robert Whittaker i Israel Adesanya mečem za titulu prvaka u srednjoj kategoriji.

Linker
27. travanj 2024 07:04