UFC

Top borba u ženskom bantamu: Popularna 'brawlerica' Pena vraća se protiv talentirane Ladd

Julianna Pena i Aspen Ladd
 screenshot/Youtube
U UFC-ovom ženskom bantamu ugovorena je borba koja bi mogla dati i iduću izazivačicu kategorije. Prema informacijama koje donose renomirani MMA mediji, na UFC on ESPN 8 priredbi trebale bi se boriti Julianna Pena i Aspen Ladd.

Borba je to trenutno drugoplasirane borkinje ljestvice, što je 24-godišnja Aspen Ladd (9-1, 4-1 UFC) i četvrtoplasirane 30-godišnje Pene (9-3, 5-1 UFC) i prema tome je lako zaključiti da bi pobjednica trebala doći do svih referenci potrebnih za napad na titulu kategorije.

Ladd je već prošlog ljeta bila u ovakvoj situaciji. Na Fight Night u Sacramentu doputovala je kao najtalentiranija borkinja kategorije i gotovo sigurna buduća izazivačica. No, doživjela je jako težak poraz od Germaine de Randamie koja ju je nokautirala već u prvoj minuti borbe. Mnogi su počeli osporavati Ladd koja je već borbu ranije pokazala velike probleme sa skidanjem kilograma, no ona je na taj poraz odgovorila na najbolji mogući način.

Već objavama na Instagramu moglo se vidjeti kako je promijenila svoj stil života te kako bi borba s kilograma mogla biti iza nje. To se potvrdilo u prosincu. Na borbu protiv Yane Kunitskaye došla je uz potpuno drugačiju fizičku spremu, a onda je odradila fantastičnu borbu koju je završila prekidom u trećoj rundi. Status najvećeg talenta kategorije i buduće izazivačice brzo je vratila. No, ovo drugo morat će potvrditi u borbi protiv itekako ozbiljne protivnice.

Julianna Pena u UFC je došla kao pobjednica prvog ženskog Ultimate Fightera gdje je oduševila svojim agresivnim i atraktivnim stilom borbe. Ipak, nije to bilo jedino atraktivno u vezi nje, Pena je jedna od prvih UFC borkinja koja je fanovima upala u oko zbog svog atraktivnog izgleda. Nije dugo trebalo da stekne popularnost i dođe do borbe za izazivačicu. Tu borbu je u siječnju 2017. godine izgubila od Valentine Shevchenko. Nakon toga je zatrudnjela, a zatim i rodila te se neko vrijeme posvetila majčinstvu. Vratila se dvije i pol godine kasnije, uvjerljivom pobjedom nad Nicco Montano te automatskim povratkom visokog rankinga na ljestvici kategorije.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

#tbt

Objavu dijeli Julianna Nicole Peña (@venezuelanvixen)

Dakle, ovo je objema djevojkama druga šansa za izboriti status izazivačice. Priredba na kojoj će se boriti predvođena je sjajnim teškaškim okršajem između Francisa Ngannoua i Jairzinha Rozerstruika. Održat će se 8. ožujka u Columbus, savezna država Colorado.

Linker
27. travanj 2024 03:33