UFC

UFC Fight Night: Magomedsharipov šestom pobjedom u nizu najavio lov na pojas, Volkov pobijedio Hardyja

Zabit Madomedsharipov
 Screenshot
U naslovnim borbama večeri na UFC Fight Nightu u Moskvi pobjede su ostvarili Zabit Magomedsharipov, koji je pobijedio Calvina Kattara u okršaju perolake kategorije, i Aleksandar Volkov, koji je pobijedio Grega Hardyja.

U glavnoj borbi večeri UFC Fight Nighta u Moskvi Zabit Magomedsharipov jednoglasnom je odlukom pobijedio Calvina Kattara u okršaju perolake kategorije. I u sunaslovnoj borbi slavio je miljenik domaće publike, Aleksandar Volkov pobijedio je Grega Hardyja.

Zabit Magomedsharipov ostvario je petu uzastopnu pobjedu u UFC-u u isto toliko borbi i tako potvrdio status potencijalnog izazivača. Nakon meča priznao je da bi volio da mu sljedeći protivnik bude pobjednik meča između prvaka Maxa Hollowayja i Alexandera Volkanovskog.

Magomedsharipov je agresivnije ušao u borbu i na početku pogađao Kattara u tijelo, Kattar je pokušao uzvratiti koljenom i aperkatom, ali je promašio, No, u drugoj rundi Amerikanac je krenuo opasnim direktom, ali završio je na leđima kada ga je Zabit sjajnim potezom nakratko srušio. Kattar se brzo vratio na noge, pogodio direkt u glavu Magomedsharipova koji je zatim blokirao njegovo "leteće koljeno". U trećoj rundi Kattar je dobio neugodan udarac u međunožje zbog čega je borba nakratko zaustavljena. Zabit je napao laktovima i promašio, ali pogodio sjajnim lijevim krošeom nakon čega su ušli u žestoku razmjenu udaraca. U posljednjoj minuti Zabit je uspio srušiti Kattara, koji mu je zadavao slabe udarce u glavu do samog kraja. Suci su jednoglasno dodijelili pobjedu Magomedsharipovu koji nije izgubio borbu još od 2013. godine. Kattar je ostao je četiri pobjede u UFC-u, a ovo mu je bio drugi poraz u organizaciji.

U sunaslovnoj borbi u okršaju teškaša Alexander Volkov je također jednoglasnom odlukom odnio pobjedu protiv Grega Hardyja, koji je uskočio kao zamjena Junioru dos Santosu. Favorit domaće publike vratio se pobjedom nakon što je prije više od godine dana nokautom izgubio od Derricka Lewisa. U Moskvi je bio dominantan u sve tri runde protiv Grega Hardyja.

Od početka je Volkov prijetio opasnim udarcima s distance i high kickom, kojeg je Hardy izbjegao i uspio ugroziti Rusa lijevim krošeom. U drugoj rundi Volkov je pogađao Hardyja u tijelo front kickovima i zadao mu velike probleme, no u trećoj je Hardy krenuo agresivnije želeći završiti borbu, a dobio je high kick u glavu i nakratko zateturao, ali ostao na nogama do kraja. Suci nisu imali dileme tko je bio dominantniji borac. Peta mu je to pobjeda u UFC-u (31-7).

U dvoboju velter kategorije Danny "Hot Chocolate" Roberts je krasnim lijevim krošeom u drugoj rundi nokautirao Zelima Imadaeva i upisao petu pobjedu u UFC-u (5-4), nakon dva poraza u 2019. godini.

Krvavu bitku u tri runde ponudili su Khadis Ibragimov i Ed Herman. Iskusni Amerikanac s 40 profesionalnih borbi, koji je u UFC-u od 2007., jednoglasnom odlukom je pobijedio Ibragimova, koji je uskočio kao zamjena desetak dana prije eventa.

Pobjedom se vratio i Anthony Rocco Martin, koji je jednoglasnom odlukom pobijedio Ramazana Emeeva nakon što je u lipnju izgubio od Demiana Maije. Martin je nakon dominantne predstave u emotivnom govoru pobjedu posvetio majci, kojoj je dijagnosticiran rak dojke.

Glavni program otvorili su Shamil Gamzatov i Klidson Abreu, a Gamzatov je podijeljenom odlukom odnio pobjedu u okršaju srednje kategorije.

Uvodni dio programa obilježila su dva poteza večeri. Magomed Ankalaev nokautirao je Dalchu Lungiambulu brutalnim udarcem nogom u bradu, a David Zawada priredio je iznenađenje protiv favoriziranog Abubakara Nurmagomedova, rođaka aktualnog UFC prvaka Khabiba.

Nurmagomedov je bolje ušao u okršaj velteraša. Srušio je Zawadu u prvoj rundi i pokušao ga završiti u parteru, a njemačko-poljski borac se fantastičnim potezom izvukao i "trokutom" ugušio protivnika te izborio prvu pobjedu u UFC-u.

UFC Fight Night 163, rezultati:

Magomedsharipov def. Kattar - jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

Volkov def. Hardy - jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Roberts def. Imadaev - KO (udarac), R2 4:54

Herman def. Ibragimov - jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 29-28)

Rocco Martin def. Emeev - jednoglasna odluka sudaca (30-27, 29-28 x2)

Gamzatov def. Abreu - podijeljena odluka sudaca (28-29, 29-28, 29-28)

Magomed Ankalaev def. Dalcha Lungiambula - KO (nogom u glavu) (R3, 0:29)

Rustam Khabilov def. Sergey Khandozhko - jednoglasna sudačka odluka (30-27, 29-28, 29-28)

Karl Roberson def. Roman Kopylov - submission (rear-naked choke) (R3, 4:01)

David Zawada def. Abubakar Nurmagomedov - submission (triangle choke) (R1, 2:50)

Roosevelt Roberts def. Alexander Yakovlev - jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)

Pannie Kianzad def. Jessica-Rose Clark - jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27, 30-27)

Davey Grant def. Grigorii Popov - podijeljena sudačka odluka (29-28, 28-29, 29-28)

Linker
19. travanj 2024 17:22