UFC

UFC otpustio 13 boraca uključujući sjajnog čečenskog nokautera i bivšu izazivačicu

Mairbek Taisumov
 JONATHAN NACKSTRAND / AFP
Na službenim UFC rosterima više se ne nalazi 13 boraca i borkinja koji od sada mogu potražiti novog poslodavca. Tri imena među njima itekako upadaju u oči. To su Mairbek Taisumov, Tonya Evinger i Chance Rencountre.

Svojevrsni otkaz Taisumovu više se može prokomentirati kao napuštanje promocije, budući da je bilo poznato kako je čečensko-austrijskom borcu istekao ugovor s promocijom. Trenutno se ne zna je li došlo do situacije gdje mu novi nije ponuđen ili nisu mogli doći do uvjeta koji bi svima odgovarali. Unatoč sjajnim izvedbama u Octagonu, Taisumov je imao problem nemogućnosti ishođenja vize za nastup u SAD-u pa je morao tražiti nastupe u Europi i Aziji. Posljednji put nastupio je u rujnu prošle godine, na UFC 242 priredbi u Abu Dhabiju. Tamo je doživio poraz od Carlosa Diega Ferreire, čime je prekinut njegov niz od šest pobjeda, gdje ih je pet ostvario nokautom. Ukupno je kao UFC borac upisao sedam pobjeda i samo dva poraza, a jedno vrijeme bio je i rangiran u Top 15. Ipak, vrlo rijetko je nastupao, prije svega zbog gore navedenog problema zbog kojeg mu je puno borbi bivalo otkazanima. Svake od posljednje četiri godine nastupio je tek po jednom.

Novi posao morat će potražiti i Tonyja Evinger, bivša Invicta prvakinja bantam kategorije te izazivačica za UFC-ovu titulu u perolakoj. 38-godišnju Evinger otkaz ipak ne treba začuditi, budući da je poražena u sva tri nastupa u UFC-u. Za pretpostaviti je kako će joj njena bivša promocija širom otvoriti vrata.

Pomalo je iznenađujuće otkaz dobio i Chance Rencountre, perspektivni borac čiji je UFC omjer ostao na po dvije pobjede i dva poraza. Tri poraza u nizu posla su koštali i i atraktivnog korejskog borca Dong Hyuna Ma, a poznato će vam zvučati i ime teškaša Cyrila Askera koji se u Octagonu nikako nije proslavio.

Ispod teksta nalazi se popis otpuštenih boraca i borkinja koji je putem Twittera otkrio Tom Feely sa Sherdoga.

Linker
21. travanj 2024 04:36