Ostalo

(FOTO) Rencountre iz bolnice pokazao što mu je napravio udarac Koreshkova, puklo je pet rebara

Chance Rencountre

 Instagram (Brian Butler)
Kružni udarac nogom ruskog borca nije samo izgledao opako i ubojito nego je takav zaista i bio

Impresivna i zapravo oku borilačkih fanova ugodna bila je pobjeda Andreya Koreshkova nad Chanceom Rencountreom, u sunaslovnoj borbi Bellator 274 priredbe. Rus je već tijekom prve minute borbe pogodio udarac s kojim je već završavao borbe, kružni "middle kick" u tijelo, kakav recimo jako dobro pamti i Vaso Bakočević. Završio je borbu i ovog puta, budući da je Chance pokušao ući u rušenje, ali vrlo brzo je shvatio kako je bol prejaka i sve je bilo gotovo.

Iako je borac na kraju sam napustio dvoranu hodajući, iz nje se zaputio u bolnicu gdje su mu otkrivene posljedice primanja ovog udarca. Rencountreju je probijeno plućno krilo, a osim toga slomljeno mu je čak pet rebara. Njegov menadžer Brian Butler obavijestio je o tome putem Instagrama, gdje je podijelio rendgensku snimku rebara, fotografiju borca iz bolničkog kreveta te fotografiju trenutka samog primanja udarca.

Gledajući da je to bio prvi pravi udarac kojeg je Chance primio u borbi, možemo slobodno reći da se ne sjećamo kada smo zadnji put vidjeli da je samo jedan udarac u MMA borbi napravio toliku štetu kao ovaj. No, to je samo još jedan dokaz koliko jako i dobro udara uvijek sjajni Andrey Koreshkov.

Rencountre je inače Bellatorova pridošlica iz UFC-a, a ovu borbu prihvatio je kao zamjenski borac. Na kraju se to nije pokazalo kao baš dobra odluka, budući da ga čeka nekoliko bolnih tjedana dok sve zacijeli. Vratiti treningu, a nakon toga i borbama, trebao bi se unutar nekoliko mjeseci.

S druge strane, Koreshkov je upisao treću pobjedu u nizu te je time potvrdio kako je spreman za novi pohod prema tronu. Bit će zanimljivo vidjeti koga će mu Bellatorovi matchmakeri idućeg namijeniti.

Koreshkov se pokazao i kao pravi sportaš, budući da je sam putem Instagrama svom protivniku poželio brz oporavak. Uistinu lijepa i pohvalna gesta.

Linker
11. travanj 2024 15:50