UFC

UFC u financijskoj krizi? Dugogodišnjem članu umjesto 57 tisuća dolara isplatili minimalac!

Ed Herman
 screenshot/YouTube
UFC je promijenio praksu isplate punog honorara borcima čiji bi protivnici odustali na dan borbe

Nevjerojatno velik broj otkazanih borbi u posljednjim danima prije održavanja UFC Fight Nighta 174, naveo je UFC na neke promjene. Već u nedjelju, na konferenciji za medije nakon priredbe, Dana White je najavio kako borci kojima su borbe otkazane neće dobiti svoj honorar za nastup, kao što je inače bila dugogodišnja praksa. Umjesto toga, najavio je da će dobiti tek ponešto novaca te da bi im uskoro trebale biti ugovorene nove borbe.

Neki su očekivali kako će to biti pravilo za one borce koji su na neki način "krivi" za otkazivanje, poput Geralda Meerschaerta koji je bio pozivan na COVID-19 illi Trevina Gilesa koji je kolabirao nedugo prije nego je trebao krenuti prema kavezu. No, sve je vrlo iznenadila izjava za sada jedinog borca koji je otkrio koliko novaca je dobio.

Riječ je o Edu Hermanu, koji je skinuo kilograme, izvagao se te odradio sučeljavanje s Meerschaertom, da bi nakon toga ostao bez borbe nakon gore spomenute situacije. On je na ugovoru koji mu osigurava 57 tisuća dolara za nastup i još toliko u slučaju pobjede. Otkrio je kako je ovog puta dobio deset tisuća dolara, što je inače iznos UFC-ovog minimalca. Zanimljivo, Hermanu je nakon Gilesovog kolabiranja ponuđena borba protiv Kevina Hollanda, no on ju je odbio uz ispriku kako je već krenuo konzumirati alkohol. Za razliku od Hollanda, koji će nastupiti već u subotu, Herman još nije ugovorio novi nastup.

Herman je inače UFC-ov veteran koji je član promocije od 2006. godine te je odradio 23 borbe u Octagonu, uz 12 pobjeda, deset poraza i jednu poništenu borbu

Za sada nije poznato koliko je dobio Markus Perez, koji je također ugovorio novu borbu, ali tek za dva mjeseca, odnosno na Fight Nightu koji se održava 3. listopada. Preostali borci koji su ostali bez nastupa su Timur Valiev koji je otkazao dva dana prije nastupa te Ray Borg i Eric Spicely, planirani Perezov protivnik, koji su otkazali na dan vaganja. Spicely je u međuvremenu već dobio otkaz.

Linker
18. travanj 2024 19:47