UFC

UFC zaštitio 'BMF - Baddest Mother****' izraz!

BMF pojas
 Ilustracija
11. rujna ZUFFA, kompanija koja stoji iza vlasništva UFC-a, je podnijela zahtjev za zaštitu imena i logotipa pojma "BMF - Baddest Motherfucker". Radi se o izrazu, odnosno o tituli, za koju će se boriti Nate Diaz i Jorge Masvidal u nadolazećem meču koji uskoro slijedi u New Yorku.

ZUFFA je prema pisanju američkih medija podnijela nekoliko zahtjeva za zaštitu nekoliko varijanti imena i logotipa. Prema zahtjevima, jasno je da UFC u budućnosti planira koristiti naziv i prodavati "merchandise" s tim nazivom ili sa skraćenicom "BMF". A to uključuje čitavu lepezu potencijalnih proizvoda; od ukrasa za božićno drvce, pa sve do odjevnih predmeta ili figurica boraca. Iz prijave se može također zaključiti da će biti izrađen pojas prvaka s nazivom "BMF".

A na nazivu trebaju zahvaliti svojoj superzvijezdi Nateu Diazu, koji ga je upotrijebio nakon pobjede protiv Anthonya Pettisa na UFC-u 241. Tada je prozvao Jorgea Masvidala i ustvrdio da će njih dvojica odlučiti o tome tko je "najveći jeb** majke na svijetu". Ideja se svidjela čelnicima UFC-a i Dani Whiteu te je vrlo brzo potvrđeno da se ide u realizaciju čitave stvari. Predsjednik promocije je izjavio da će izraditi poseban "BMF" pojas koji će predati pobjedniku meča, koji je u međuvremenu zakazan za 2. studeni i UFC 244.

I ovim potezom UFC definitivno pokazuje da su dolaskom novih vlasnika potpuno promijenili smjer kompanije i da je onaj "šoubiznis" dio sada preuzeo primat naspram sportskog. Ideja je zabaviti i zaraditi, a ne baviti se sportskim natjecanjem i sportskom organizacijom.

Linker
26. travanj 2024 09:06