UFC

Uriah Hall: 'Adesanya bira lake borbe, protivnike kod kojih unaprijed vidi rupe'

Uriah Hall
 screenshot/YouTube
Uriah Hall je otkrio što točno zamjera Israelu Adesanyi te svoj plan kako doći do borbe protiv njega

Najvažniji ispit dosadašnje karijere je ispred Uriaha Halla. Zapravo, borba koju ne smije izgubiti ako želi ostati relevantan borac unutar UFC-ove srednje kategorije. Borba protiv Andersona Silve na papiru izgleda kao velik ispit, no isto tako nije teško zaključiti zašto Hallu poraz nikako nije opcija. Silva je slavio samo jednom u posljednjih sedam godina i svi koji su htjeli napraviti neki rezultat su preko njega morali doći do toga.

Tako je preko Silve svoj put prema titulu izgradio Israel Adesanya. On je trenutno prvak, a borba protiv prvaka cilj je svakog borca kategorije pa tako i Halla. A on o načinu na koji se gradi Israelov šampionski put baš i nema dobro mišljenje. Zapravo, rekao je nešto što do sada baš nismo imali prilike čuti. Smatra da Adesanya svoje obrane titule zapravo pažljivo bira na račun stila boraca koji mu odgovaraju.

"Adesanya bira svoje borbe. On vidi isti što i ja, vidi rupe kod svih tih boraca. Tako je već unaprijed bio odabrao Jareda Cannoniera jer traži lake borbe. Znam i zašto to radi. S druge strane, ja sam dinamičan borac, posebno sada kada sam u novoj dvorani. Laserski sam fokusiran i samo je pitanje vremena kad ću dobiti priliku. Ipak, odigrat ću kartu u kojoj ću pobijediti svakoga koga trebam da bih došao do titule ili ću pobijediti sve za koje UFC misli da putem do vrha moraju preko mene", izrekao je Hall spomenutu kritiku u razgovoru s medijima pred subotnji UFC nastup.

36-godišnji Hall trenutno je u nizu od dvije pobjede i nalazi se na desetom mjestu ljestvice izazivača. Borbu protiv Silve prihvatio je zbog njegovog imena, ali i zbog želje da nastupi prvi put nakon rujna prošle godine. No, nakon te borbe zanima ga samo ono što ga može dovesti bliže ostvarenju cilja.

"UFC ima svoj način rada. Ako odrađuješ dobar posao, pričaš malo sranja, a onda tipu razbiješ dupe, onda si netko. Ja sam došao odraditi ono što je moj posao. Znam što mi je zadatak i što ću napraviti ovog puta. I sigurno neću čekati da oni donesu svaku odluku za mene. Iskoristit ću priliku koju imam ispred sebe. Nakon toga gledam prema borbi koja me može odvesti u Top 5. Bilo tko iz Top 5 je dobar protivnik za mene. Moj ultimativni cilj je boriti se protiv prvaka. Postati prvak", objasnio je svoje namjere.

Hall je do sada imao turbulentnu UFC karijeru. U promociju je došao putem 17. sezone Ultimate Fightera, gdje je pred finalnu borbu bio veliki favorit, no onda je doživio poraz od Kelvina Gasteluma. Od tada konstantno varira između impresivnih i razočaravajućih nastupa. Ako savlada Silvu, bit će u nizu od tri pobjede po prvi put još od siječnja 2015. godine. I onda mu vjerojatno slijedi nova velika prilika. Svaku takvu do sada je prokockao lošim nastupom i porazom.

Linker
20. travanj 2024 07:43