UFC

USADA odredila kazne za dvoje brazilskih korisnika dopinga

John Allen i Melissa Gatto
 Instagram
Poznate su kazne za dvoje brazilskih članove UFC-a, prekršitelja USADA-inih doping pravila. John Allan Arte i Melissa Gatto suspendirani su na po godinu dana.

Atraktivna Brazilka Melissa Gatto (6-0-2) trebala je svoj UFC debi odraditi u ljeto na velikom UFC 239 eventu protiv Julije Aville. 23-godišnjakinja je dobila pozitivan test na doping nedugo prije nego se borba trebala održati. Nadala se kako bi njen B uzorak mogao pokazati drugačije, no nakon što je i on dao pozitivan nalaz borba je otkazana. Gatto je sad saznala svoju suspenziju. Ona iznosi godinu dana retroaktivno, što znači kako će Brazilka svoj UFC debi moći odraditi 13. srpnja 2020. godine, točno godinu dana nakon što je njen pozitivni uzorak preuzet. Za razliku od nekih drugih boraca ili borkinja, kojima je UFC znao dati otkaz nakon pada na doping testu prije prvog nastupa, Gatto se za svoje mjesto na rosteru vjerojatno ne mora brinuti.

Suspendiran je i njen kolega John Allan Arte. Ovaj 26-godišnji poluteškaš debitirao je u UFC-u istog datuma kad je Gatto dala svoj uzorak te je savladao Mikea Rodrigueza. Tog istog dana je testiran te je kasnije dokazano kako je bio pozitivan na 3-hydroxy-4-methoxytamoxifen. U pitanju je metabolit hormona rasta. Njegova suspenzija također iznosi godinu dana te je retroaktivna na spomenuti datum, s tim da će njegova pobjeda nad Rodriguezom biti poništena, a on je dužan platiti i 4800 dolara kazne.

Allan se također ne bora brinuti za svoj posao, budući da se radi o vrlo talentiranom poluteškašku koji je svoj debi odradio više nego impresivno. Vremena za pripremiti se za novu borbu imat će jednako kao i Gatto, do idućeg ljeta. Onda će morati krenuti u novu misiju dokazivanja svoje kvalitete. Nažalost po njega, stigma korisnika dopinga ostat će uz njega do kraja karijere.

Linker
26. travanj 2024 14:17