UFC

McGregorov trener tvrdi da je Conor s pravom frustriran oko USADA-e: ‘Ne znam zašto su oni uzrujani‘

Conor McGregor

 Stacy Revere/Getty images/Profimedia
Situacija između McGregora i USADA-e natjerala je cijeli UFC da se odrekne dugogodišnjeg partnera, a očito su procijenili da se to i dugoročno isplati

Situacija oko Conora McGregora bila je prekretnica u dugogodišnjoj suradnji između UFC-a i USADA-e. Ukoliko želimo biti precizniji, USADA-i su zasmetale izjave Dane Whitea kako nikoga nije briga što USADA kaže, te da će se Conor McGregor boriti uz prethodno zaobilaženje pravila.

UFC i USADA od 1.1. više neće surađivati, a McGregorov trener i čelni čovjek SBG Gyma, John Kavanagh, tvrdi da ni njemu nije jasno kako je Conor došao u situaciju u kojoj se preko njega lomi ovo partnerstvo:

‘‘Ja to uopće ne razumijem. To je sve bilo jako čudno. Razumio bih, recimo, da je UFC prekinuo s USADA-om i da je onda najavljeno tipa da će se Conor boriti 15.1., ali ovako nikako ne mogu razumjeti zbog čega su u USADA-i toliko uzrujani. Nikada nije bilo govora o ovome‘‘, rekao je Kavanagh u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Slažem se s Conorom, razumijem zašto je frustiran. Rekao je da posjeduje USADA-inu jaknu koju je dobio zbog puno negativnih testova, no kako god, svakako se nadam da će se boriti u četvrtom mjesecu. On ovo voli, on u ovome uživa. Sada je u srednjim tridesetima, nije da će još 20 godina biti aktivan borac. Još postoje stvari koje želi postići‘‘, dodao je.

Situacija između McGregora i USADA-e natjerala je cijeli UFC da se odrekne dugogodišnjeg partnera, a očito su procijenili da se to i dugoročno isplati. Od 1.1. iduće godine, dakle za oko mjesec i pol dana, kreće suradnja s novom agencijom, a vidjet ćemo hoće li posao obavljati na razini kao i USADA.

Linker
27. travanj 2024 10:55