UFC

Conor McGregor upisao rekord za najtestiranijeg borca na doping, od početka godine testirao se čak pet puta

Conor McGregor

 DIA DIPASUPIL Getty Images Via Afp
Irac je na prvom mjestu s dva testa prednosti, unatoč tome što još nema službeno ugovoren datum borbe

UFC-ovo osmogodišnje partnerstvo s USADA-om došlo je kraju početkom ove godine, a promocija je najavila da će umjesto toga testove provoditi Drug Free Sport.

Budući da je novi program već stupio na snagu, evo nekih zanimljivih podataka testiranja.

Prema novom programu, McGregor je od početka godine predao već pet testova. Kako se 35-godišnjak sada vratio u grupu za testiranje, započeli su pregovori o njegovoj povratničkoj borbi.

Conor McGregor bio je trener u posljednjoj sezoni "The Ultimate Fightera" i iako je prvotni plan bio da će se boriti na kraju sezone, do njegove borbe nikada nije došlo.

"The Notorious“ je nedavno najavio svoj povratak u ljetnim mjesecima.

Unatoč tome, datum povratka superzvijezde još uvijek nije objavljen. Nagađalo da će se borba ugovorit za International Fight Week koji je zakazan za kraj lipnja, što se uklapa u izjavu Irca.

Irac je trenutno najtestiraniji borac s dva testa prednosti, unatoč tome što još ni nema službeno ugovoren datum borbe.

Tijekom prvog kvartala 2024. godine obavljeno je 639 testova za doping, što je 457 manje nego što je USADA učinila u istom razdoblju prošle godine.

Pretpostavlja se da je odnos između UFC-a i USADA-a prekinut zbog njihovih nesuglasica oko McGregora, nakon što se Irac povukao iz grupe za testiranje nakon što je slomio nogu u meču protiv Dustina Poiriera 2021. godine.

Treba uzeti u obzir da je USADA brojala ukupan broj uzoraka koje je zadobila od sportaša i pojedinačne testove koje je proveo sam sportaš, dok novi program broji samo dovršena testiranja.

Linker
22. travanj 2024 00:12