UFC

Usman izjednačio rekord i nahvalio Masvidala: 'Nisam iznenađen, znao sam što me čeka...'

Kamaru Usman
 Screenshot (YouTube, UFC)
"S razlogom ga zovu Gamebred, ali ja sam jednostavno na razini iznad njegove"

Kamaru Usman (17-1) upisao je u nedjelju novu veliku pobjedu tako što je nakon 25 minuta glavne borbe UFC 251 priredbe svladao Jorgea Masvidala.

'The Nigerian Nightmare' na Otoku Yas stigao je do svoje druge obrane velteraškog pojasa i do savršenih 12-0 u Octagonu čime je zapravo izjednačio rekord Georgesa St-Pierrea po broju uzastopnih UFC pobjeda u kategoriji do 77 kilograma.

"Gamebred je najveći i najopakiji lik. Morao sam se 'prešaltati' i pripremiti za njega u posljednjih šest dana. Znam da se puno priča o tome kako je on uskočio u posljednji trenutak, ali on se pripremao za ovo. Svi se oni pripremaju za jednog tipa, a to sam ja. Ja sam taj koji je na vrhu. Morao sam se psihički prilagoditi za njega. Spremao sam se za Gilberta (Burnsa) i imao potpuno drugačiju taktiku. Bilo je tu puno sitnica pred ovaj meč, ali to nije isprika. Gamebred je čvrst lik i to je pokazao. Primio je puno velikih laktova, ali nije odustajao i nastavio se boriti", komentirao je Usman nakon meča pa nastavio:

"Nije me ništa iznenadilo. Znao sam da je čvrst. Uvijek sam govorio, kada oduzmete sav 'trash talk', koji uglavnom zapravo nije dolazio od njega, već njegovih predstavnika, Jorge je čvrst borac. S razlogom ga zovu Gamebred, ali ja sam jednostavno na razini iznad njegove."

Što slijedi, kandidata za idućeg protivnika sigurno ne nedostaje?

"Ja sam prvak i svi gledaju na mene. Nikad neće nedostajati izazivača. Treniram od veljače. Ovo je meč koji se trebao ranije dogoditi, ali bilo je odgoda. Sada prije svega želim da se svijet vrati u normalu i da konačno kćer odvedem na zasluženi odmor", zaključio je aktualni prvak.

Linker
19. travanj 2024 10:21