UFC

Usman: 'Masvidal je samo hype, razumijem zašto bježi od mene!'

Usman i Masvidal
 Ilustracija
Predsjednik UFC-a Dana White je u petak potvrdio da bi se Kamaru Usman i Jorge Masvidal trebali sučeliti na PPV priredbi, koja će se održati tijekom tradicionalnog "UFC-ovog Internacionalnog Vikenda", a koji je na rasporedu u srpnju. No, ako pitate Usmana, on vjeruje da "BMF" prvak čini sve kako bi izbjegao taj međusobni obračun.

Nigerijac vjeruje da bi se Usman radije borio protiv Conora McGregora nego što bi volio napasti pojas do 77 kila koji je u njegovom vlasništvu. Gostujući u popularnom podcastu Joea Rogana, "Nigerijska noćna mora" je otrkio:

"Oni čine sve što je moguće da se ne bi borio protiv mene. Preklinju za meč protiv Conora McGregora. Mole taj meč. Razumijem ih. Budimo iskreni... moj menadžer je to također rekao. Da je slučajno njegov menadžer, savjetovao bi ga da se ne bori protiv mene. S obzirom da je oko Masvidala takav 'hype' u ovom trenutku, on čini sve da se ne bi borio protiv mene. Naravno da se želi boriti protiv Conora", izjavio je UFC prvak.


No, u konačnici finalna riječ će biti ona UFC-a i čelnika elitne promocije. A čini se kako je Dana White već odlučio. Masvidalov problem je što McGregor nije pretjerano zainteresiran za tu kombinaciju, nego bi radije izabrao neko na papiru lakše rješenje poput Natea Diaza.

"Što, ako se bori protiv Conora i izgubi? Nema veze, i dalje će zaraditi ogroman novac. Koga briga? Dobit će mega lovu! A, ako se bori protiv mene, morat će pristati na 50 tisuća dolara plus 50 tisuća dolara. Mislim da toliko zarađuje. I onda će sav taj 'hype' nestati", tumači Usman i dodaje...

"U prošlosti sam poštovao Masvidala, a nakon što je godinama u ovom sportu, napokon je dobio malo pozornice. I onda je odlučio odigrati to na ovaj način, glumi neku budalu. Ali njegov menadžment je odradio dobar posao, sada je tu gdje je. Ima mnogo 'hypea' oko njega, ali to je samo 'hype', ništa drugo", zaključio je Usman.

Nigerijski prvak je neporažen unutar UFC-ovog Octagona s nevjerojatnih 11 pobjeda u nizu, uključujući i posljednje slavlje protiv bivšeg privremenog prvaka Colybja Covingtona iz prosinca. Masvidal proživljava najbolje dane svoje MMA karijere. Ovaj iskusni veteran je na UFC-u 244 u studenom prošle godine svladao Natea Diaza prekidom i tako osvojio pojas "najopakijeg UFC boraca" (BMF).

Linker
25. travanj 2024 22:02