UFC

Usman poručio Covingtonu: 'Sucu trebaš biti zahvalan, zaštitio te od sebe samog'

Kamaru Usman
 screenshot
Kamaru Usman prekid kojim je došao do pobjede nad Colbyjem Covingtonom smatra potpuno legitimni te poručuje Covingtonu kako bi sucu Marcu Goddardu trebao biti zahvalan, a ne njega kriviti za taj poraz.

Nakon posljednjih izjava Colbyja Covingtona, koji je pronašao nekoliko izlika za poraz od Kamaru Usmana na UFC 245 priredbi, ali i nekoliko izlika koje nemaju veze sa samom borbom, napokon se javio i prvak velter kategorije. U razgovoru za MMA Fighting, Usman je otkrio kako je kraj borbe izgledao iz njegove perspektive te se osvrnuo na Colbyjeve prigovore. On smatra kako bi isti trebao zapravo biti zahvalan sucu Marcu Goddardu jer ga je spasio od puno ozbiljnijih posljedica. Posebno nakon što je u posljednjoj rundi on Colbyja dva puta udarcima slao na pod.

"Ja pokušavam biti racionalan i pogledati na borbu sa svih strana. Prekid je bio apsolutno legitiman, posebno kad pogledam iz perspektive suca. Colby je primio nekoliko itekako teških udaraca. Udarac desnom ga je ozbiljno ozlijedio, na nakon toga i lijevom. Serija uz rub kaveza ga je također ozbiljno oštetila, a tek onda je uslijedila desna koja ga je poslala na pod. Bio je u teškoj situaciji, ali se uspio ustati, nakon čega sam ga još jednom udarcem poslao na pod. Kad sudac gleda tako nešto, posebno jer sam nakon toga na podu pogađao bočni dio njegove glave, njegov posao je da te nekada zaštiti i od sebe samog. Uskočio je da bi prekinuo borbu i spasio te od sebe samog te da se možeš boriti neki drugi put", ispričao je Usman koji je tim putem došao do velike pobjede.

Ta pobjeda mu je posebno značila zbog svega što je Covington govorio prije nje. Sve je to dovelo do toga da se nadao još malo drugačijoj završnici, odnosno htio je Colbyju ostaviti jednu puno trajniju uspomenu od ovakvog poraza kakav mu je na kraju nanio.

"Meni je jedino žao što prekid nije bio atraktivniji i dramatičniji. Zamišljao sam nešto poput Ngannoua protiv Overeema ili Dana Hendersona protiv Michaela Bispinga. Tako nešto sam zamišljao, no na kraju sam prihvatio pobjedu prekidom kakva god ona bila", rekao je Usman.

On se još uvijek oporavlja od posljedice te borbe, njegov idući se nastup očekuje na priredbi u sklopu International Fight Weeka koji se održava u srpnju. Prema svemu sudeći, protivnik bi mu trebao biti Jorge Masvidal, dok će Covington na novu priliku ipak morati malo pričekati, vjerojatno u međuvremenu i upisati pobjedu ili dvije.

Linker
26. travanj 2024 17:54