UFC

(VIDEO) Adesanya ili Costa? Pogledajte što kaže analiza UFC-ovih stručnjaka

Israel Adesanya i Paulo Costa
 Screenshot (YouTube, UFC)
"Bio bih jako iznenađen da učini nešto što nije karakteristično za njega..."

Israel Adesanya ili Paulo Costa? Borilački svijet bit će podijeljen i navijački i u prognozama, a kakav je stav analitičara rekli su nam Dan Hardy i John Gooden u novoj "Inside the Octagon" epizodi.

Noć sa subote na nedjelju donosi nam povratak UFC-a na Otok Yas, ali i veliku UFC 253 priredbu koju u Abu Dhabiju predvode neporaženi prvak Adesanya (19-0) i njegov, također neporaženi, izazivač Costa (13-0).

"Vidimo da prvak ima prednost u visini, ali i raspon ruku", istaknuo je odmah u uvodu Gooden pa upitao Hardyja hoće li to biti važni faktori u ovome dvoboju?

"Mislim da hoće, pogotovo kada uzmemo u obzir to kako se Israel bori. On je stručnjak u izbjegavanju udaraca nakon kojih kažnjava suparnike koji su previše predani svojim napadima. A jedna stvar oko koje možemo biti sigurni kod Coste je ta da će on, ako promaši s jednim od tih udaraca, nastaviti napadati", zaključio je startu bivši UFC-ov izazivač.

Screenshot (YouTube, UFC)
Israel Adesanya i Paulo Costa

"Mislim da je sigurno za pretpostaviti da će se Costa kretati prema naprijed. Bio bih jako iznenađen da učini nešto što nije karakteristično za njega i da ne pokuša od Adesanye 'oduzeti' što je više moguće Octagona", nastavio je Hardy u analizi te istaknuo da bi Brazilac mogao meč otvoriti s 'kickovima' u tijelo.

A što će napraviti aktualni prvak?

"Adesanya želi isprovocirati svoje protivnike. On želi da Costa navali na njega, da Paulo baca udarac za udarcem jer je u svojim mečevima vidio da je takav pristup ograničen, da će kad-tad nestati, a tek onda Adesanya počinje preuzimati kontrolu svojom tehnikom. Ako se Costa razmaše i pritom promaši dosta puta, Israel će ga napadati s distance i usput navući na svoje kontre", zaključio je Hardy čiju kompletnu analizu možete pogledati u nastavku članka.

Linker
16. travanj 2024 01:43