UFC

(VIDEO) Adesanya: Rasplakat ću Romera, past će kao Blizanci 11. rujna!

Israel Adesanya
 Screenshot/Youtube
Prvak UFC-ove srednje kategorije Israel Adesanya izazvao je burne reakcije svojim nastupom na službenoj UFC-ovoj press konferenciji na Novom Zelandu, gdje je najavio svoju borbu protiv Yoela Romera 7. ožujka u Paradiseu (Nevada).

Adesanya (18-0 MMA, 7-0 UFC) je najavio obranu pojasa protiv Romera kojemu je poručio da neće dobiti drugu šansu ukoliko treći put u karijeri padne na vaganju, te da će se u tom slučaju odmah okrenuti drugim opcijama.

"Pripremam se za uskakanje Darrena Tilla ili Jareda Cannoniera", rekao je Adesanya.

Podsjetimo, Romero nije prošao vagu prije dvije godine uoči pobjede protiv Lukea Rockholda u meču za privremeni pojas, kojeg zbog previše kilograma Kubanac na kraju nije osvojio. Pao je na vagi i par mjeseci kasnije uoči meča za titulu s Robertom Whittakerom, u kojem je poražen odlukom sudaca, a prošlog kolovoza izgubio je od Paula Coste u posljednjem izlasku u oktogon.

"To bi me jako razljutilo. Je**š to sve! On je čovjek koji ne poštuje ovaj sport", rekao je Adesanya dodavši kako je pad na vagi samo jedna od Romerovih taktika, koju je, smatra prvak, koristio i prije posljednje pobjede protiv Lukea Rockholda na UFC 221. Tvrdi da namjerno dolazi teži kako bi imao prednost u borbi.

Romero se javio putem satelita i odgovarao na pitanja publike, medija i Adesanye, a o svojoj je težini rekao: "Nikada nisam pomišljao na promjenu kategorije, osjećam se dobro sa svojom težinom, dobro se borim u toj kategoriji i lako mogu postići tu težinu, imam dobar metabolizam".

"Imao je dodatna dva sata da ostvari potrebnu težinu. I odlučio je ne uspjeti. Znate li zašto? Prihvatit će kaznu, oduzimanje boda, ali neće se dehidrirati toliko da se ne bi mogao boriti. Tako ipak izađe, nokautira Rockholda, na kraju dobije borbu za pojas i ne pobijedi", rekao je Adesanya.

Najavio je i da će nadhrvati Romera: "Kad krenem, moja će ti jaja biti na potiljku. Spustit ću mu glavu i udarati u lice aperkatom. On je tip protiv kojeg se nitko ne želi boriti, čak ni Darren Till. Zašto? Vidio sam kako je bio poljuljan. Vidio sam kako gubi, kako plače. Ja ću ga rasplakati. On je čovjek kao i bilo tko drugi. Svi vole mitove, kao onaj da je udariti Romera kao udarati čelik, ili da ne pada. Udarit ću ga dovoljno puta da će se s vremenom sruši kao Blizanci 11. rujna", izvalio je Adesanya, inače Nigerijac s Novog Zelanda. Ta je usporedba izazvala najviše kritika, a burno je reagirala i publika u Aucklandu, na što im je odgovorio: "Prerano?", i zaradio tihi aplauz.

Linker
19. travanj 2024 06:44