UFC

(VIDEO) Andersona Silvu pitali tko mu je najdraži, a tko najbolji 'p4p' borac današnjice

Anderson Silva
 screenshot/YouTube
Aktualna tema najboljeg borca svijeta nije mogla zaobići niti Andersona Silvu

Došlo je vrijeme za posljednju borbu Andersona Silve. Nakon 14 godina u UFC-u, od čega se prvih sedam po puno kriterija i izvora smatra najdominantnijim razdobljem nekog borca u povijesti promocije, 45-godišnja legenda i najstariji borac na trenutnom UFC rosteru pozdravit će svoje fanove po posljednji put. Jedino što ovog puta isti neće biti na tribinama, nego pred ekranima.

Svakako to nije način kako se netko njegovog statusa zamišljao oprostiti, no trenutne okolnosti jednostavno ne dozvoljavaju ništa drugo. U kratkom, ali zanimljivom razgovoru koji je s njim odradio "The Schmo", Anderson je odgovorio kakav je osjećaj biti svjestan da ovog puta neće imati publiku oko sebe, nego tek poneke djelatnike UFC-a u dvorani APEX kompleksa u Las Vegasu.

"Energija je ista kao i uvijek, posao je posao. Moje je da u borilištu dam sve najbolje od sebe", skromno je rekao Silva, koji će UFC pokušati napustiti pobjedom nad Uriahom Hallom.

Nije moglo nakon toga proći bez trenutno aktualne teme, najboljeg borca svijeta. Ovog puta ipak nije bila riječ o onoj široj temi, najboljeg svih vremena, gdje Silvino ime igra izuzetno važnu ulogu, nego je upitan o tome tko mu je trenutno najdraži borac, neovisno o kategoriji, odnosno borac kojeg najviše voli gledati.

"Moj najdraži borac ovog trenutka je Khabib", rekao je Silva, nakon čega je bio upitan tko je po njemu najbolji 'pound-for-pound' borac ovog trenutka i je li to također Nurmagomedov. Posebno mu je naglasio kako tu ne misli na G.O.A.T.-a, odnosno najboljeg svih vremena, na što je 'Spider' dao intrigantan odgovor:

"Pound-for-pound je nešto što ne postoji. Imate različite borce i različite stilove, ali to je nešto što zapravo ne postoji."

S ovim razmišljanjem mnogi će se složiti, posebno oni koji smatraju kako pound-for-pound ljestvica postoji prije svega iz marketinških razloga. No, Khabibu Nurmagomedova bilo je važno naći se na prvom mjestu iste, odnosno da ga javnost smatra najboljim borcem svijeta neovisno o kategoriji.

Silva je to u svoje vrijeme svakako bio. Ili prvi, ili na diobi prvog mjesta s jednako dominantnim Georgesom St-Pierreom, a onda im se na jedno vrijeme pridružio jednako dominantni Jon Jones. I mnogi će se sa sjetom prisjetiti vremena kad se govorilo o međusobnoj borbi Silve i St-Pierrea, koja se nažalost nikad nije uspjela konkretizirati.

Linker
14. travanj 2024 11:34