UFC

(VIDEO) Bizarni trenutak na press konferenciji u Moskvi: 'Borbe djece u UFC-u?'

 Screenshot (YouTube)
UFC je proteklog vikenda održao priredbu u Moskvi, a na press konferenciji koja se održala nedugo nakon završetka glavne borbe večeri palo je i jedno potpuno neočekivano pitanje.

Zabit Magomedsharipov pobijedio je Calvina Kattara pred nešto više od 11 tisuća gledatelja u CSKA Areni, ali pitanje koje je nakon eventa podiglo puno prašine nije se ticalo niti jednog sudionika ovog UFC-ovog posjeta Rusiji.

Na čuđenje jednog od UFC-ovih potpredsjednika Davida Shawa netko je od novinara postavio pitanje:

"Nekoć je UFC govorio da neće nikad organizirati borbe žena, a sada se one bore, nekad i na 'main cardu'. Stoga, hoćemo li ikad gledati borbe djece u UFC-u? Pitam, jer postoje promocije koje to organiziraju", ispalio je novinar.

"Djeca u UFC-u? Ne, to se neće dogoditi", kratko je i jasno odgovorio Shaw.

Pitanje novinara odmah je naišlo na žestoke kritike javnosti. Iako prvi dio o borbama žena stoji i istina je da je nekoć stav UFC-a bio taj da za žene nema mjesta u njihovom kavezu, drugi dio za mnoge nije bio primjeren.

Ali opet, borbe djece nisu nešto neviđeno u MMA svijetu. Svojevremeno je čečenski vođa Ramzan Kadyrov na priredbama Akhmat Fight Showa omogućio i nastupe svojih maloljetnih sinova.

Takve su priredbe ekspresno navukle bijes javnosti i brojnih poznatih osoba.

"Ono što se dogodilo u Groznom je neprihvatljivo i nitko to ne može opravdati. Pred nasmijanim odraslim osobama djeca su se međusobno udarala. Pa, zar je zbilja toliko važna organizacija spektakla na račun dječjeg zdravlja", rigao je prije nekoliko godina na tu temu vatru i legendarni Fedor Emelianenko.

Linker
26. travanj 2024 02:56