UFC

(VIDEO) Blachowicza u Poljskoj dočekao veliki broj fanova

Jan Blachowicz
 screenshot/Twitter
Jan Blachowicz veliki je poljski junak nakon osvajanja titule UFC prvaka poluteške kategorije

UFC-ov prvak poluteške kategorije vratio se Poljsku. Unatoč mjerama distanciranja i svemu ostalom što ide uz građansku savjesnost po pitanju pandemije, spriječiti veliki broj fanova Jana Blachowicza da svog junaka dočekaju u zračnoj luci nije bilo moguće.

Nakon što je Poljska čitavu nedjelju slavila svoj drugi UFC pojas te prvi u muškoj konkurenciji, trebalo je novog i po mnogima neočekivanog prvaka i dočekati te proslaviti zajedno s njim. Blachowicz je danas sletio u domovinu, a snimke dokazuju kako ga je dočekao veliki broj njegovih razdraganih sunarodnjaka. On je iste odlučio pozdraviti pojasom prvaka podignutim visoko u zrak, a na licu mu se vidjelo kako je ganut.

Blachowicz će sad neko vrijeme provesti u Poljskoj, a uskoro mu se treba roditi prinova. Zbog toga je najavio kako trenutno neće razmišljati o svojim prvim šampionskim izazovima i prozivkama, kojih će svakako biti sada nakon što je meta na njegovim leđima. Planira odmoriti i neko vrijeme uživati, što je nakon posljednjih rezultata svakako zaslužio.

Prvi Blachowiczev izazivač, ako se ne dogodi nešto neočekivano, trebao bi biti pobjednik borbe između Glovera Teixeira i Thiaga Santosa, najavljene za 7. studenog. Obrana titule tako se može očekivati otprilike krajem zime ili početkom proljeća iduće godine. To je svakako dovoljno vremena za odmor, ali i za pripremiti se na ono što status UFC prvaka donosi.

Linker
20. travanj 2024 07:16