UFC

(VIDEO) Dodatna istraga Komisije otkrila: Gastelum je varao!

 Screenshot (YouTube)
Ono što je obećala, Atletska komisija države New York je i napravila. Ovo nadležno tijelo dodatno je ispitalo situaciju sa službenog vaganja za UFC 244 priredbu i donijelo odluku po kojoj je Kelvin Gastelum prekršio pravila!

Gastelum je uoči borbe s Darrenom Tillom u petak kao posljednji borac stao na vagu. Imao je pola kilograma ispod granice srednje kategorije, ali ubrzo je internetom počela kružiti snimka koja prikazuje da se u trenutku vaganja laktom oslonio na trenera Rafaela Cordeira.

Komisija je odmah nakon što se podigla bura izašla u javnost poručivši da Gastelum neće biti diskvalificiran jer smatraju da mogući kontakt nije bitno otjecao na prikazanu težinu. No, Komisija se tada dodatno ogradila i poručila da će dodatno ispitati slučaj i potražiti čišći dokaz koji bi jasnije pokazao (ne)postojanje kontakta.

Istraga je službene osobe iz New Yorka očito dovela do dokaza koji su tražili. U novom priopćenu utvrdili su da je kontakt postojao što je kršenje njihovih pravila. Kao rezultat toga protiv Gasteluma će biti pokrenut disciplinski postupak.

Unatoč svemu, njegova sunaslovna borba s Tillom odvit će se prema planu.

Linker
20. travanj 2024 04:02