UFC

(VIDEO) Khabib dobio zvijezdu na Stazi slavnih u Dubaiju

Khabib Nurmagomedov
 Screenshot (Instagram)
Nakon što je nedavno u Abu Dhabiju na UFC-u 242 vrlo uvjerljivo svladao Dustina Poiriera ujedinivši pojaseve i dokazavši da je bez konkurencije najbolji UFC borac u lakoj kategoriji, Khabib Nurmagomedov je dobio još jedno priznanje. S obzirom da je stiglo iz Dubaija, iz arapskog svijeta koji mu je toliko bitan i blizak, zasigurno ga je primio s mnogo zadovoljstva.

Khabibovo ime će od sada krasiti zvijezdu, koja će uskoro biti postavljena u Dubaiju na "Stazi slavnih", koja se nalazi u poslovnoj četvrti ovog velegrada. Dubai je, vjerojatno po uzoru na slavni Los Angeles i holivudsku Stazu slavnih, odlučio pokrenuti istu tradiciju. Ne čudi da je upravo Nurmagomedov, kao jedan od heroja arapskog svijeta i veliki uzor Arapima, dobio tu čast.

I dalje se ne zna tko će biti sljedeći za ovog neprikosnovenog UFC prvaka do 70 kilograma. Iako bi Tony Ferguson prema svemu trebao dobiti tu čast, čini se kako UFC radi marljivo na meču protiv bivšeg prvaka i velikana Georgesa St. Pierrea. Otac Nurmagomedova je već potvrdio da će njegov sin vrlo vjerojatno odraditi još samo dva meča. Trenutačno je na 28-0, a 30-0 mu se čini kao idealan "score" za zaključivanje spektakularne karijere unatoč tome što mu je tek 30 godina.

Linker
27. travanj 2024 07:18