(VIDEO) Nokaut dana: Najbolji dokaz zašto ga zovu 'Kralj Kung Fua'

Muslim Salikhov upisao je sjajnu nokaut pobjedu na UFC 242 priredbi. Izuzetno preciznim udarcem pronašao je bradu Nordinea Taleba i time je borac nadimka 'King of Kung Fu' ostvario drugu UFC pobjedu u nizu. Tjelohranitelj nogometne superzvijezde Neymara doživio je treći poraz u posljednja četiri nastupa.

Salikhov je u UFC došao sa sjajnim referencama koje su ga trebale učiniti jednim od najopasnijih stand up boraca u promociji ili barem u velter kategoriji. Iza sebe je imao 199 kickboxing mečeva, većinom po wushu sanda pravilima i jedini je borac u povijesti koji je osvojio King's Cup, najjači wushu turnir na svijetu, a da nije Kinez. Pet naslova wushu prvaka svijeta donijela su mu nadimak "King of Kung fu" koji je opravdao i početkom svoje MMA karijere.

U UFC je došao nakon atraktivnog nokauta kojim je savladao Melvina Guillarda, no u prvom se nastupu nije proslavio. Ipak, druga dva opravdala su njegov nadimak. Ovaj od subote, u kojem je nokautom savladao Nordinea Taleba, donio mu je i prvi bonus za izvedbu večeri. Bila je to borba u kojoj je Francuz od prvog trenutka pokazao veliki respekt prema vještinama ovog ruskog borca. Nije se usudio napadati pa čak niti kretati na rušenje. Teško da je i sam znao što čeka, za razliku od Salikhova koji je itekako znao. On je čekao svoju priliku, vrebao je, gledao, tražio prostor i onda se istu u posljednjoj minutu prve runde pojavio. Pronašao je ruski borac prolaz za svoj desni kroše, a udarac koji je izveo bio je savršene preciznosti. Taleb je pao, sudac je vidio da nema smisla puštati borbu da se nastavi te je prekinuo, a onda je uslijedila scena u kojoj se francuski borac pokušava ustati i vratiti u meč, nesvjestan da je sve već gotovo i da ruski borac slavi svoju drugu UFC pobjedu.

Tjelohranitelj nogometne superzvijezde, Neymara, tako je nokautiran treći put u karijeri, a kako mu je ovo treći poraz u posljednja četiri nastupa, mogao bi 38-godišnjak razmisliti i o borilačkoj mirovini. Pogledajte kako je to izgledalo u videu koji je UFC velikodušno podijelio na svojoj Facebook stranici.

 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!