UFC

(VIDEO) Novi proizvod trenera koji je stvorio Rondu Rousey impresionirao fantastičnim nokautom

Shahbazyan vs. Tavares
 screenshot
Edmen Shahbazyan nova je opasnost za sve borce UFC-ove srednje kategorije. 21-godišnji učenik Edmunda Tarverdyana to je potvrdio impresivnom pobjedom u svojoj najtežoj borbi do sada. Brada Tavaresa, borca kojeg nisu uspjeli završiti neki od najboljih boraca kategorije, on je 'ugasio' već nakon dvije i pol minute, na više nego impresivan način.

Američki borac armenskog porijekla, koji će ovog mjeseca napuniti 22 godine, u UFC je pristigao prošle godine putem "Contender Seriesa", a prije UFC 244 priredbe upisao je tri pobjede u Octagonu. Ipak, tek Brad Tavares (17-6, 12-6 UFC) glasio je za protivnika koji će pokazati gdje se Shahbazyan (12-0, 4-0 UFC) trenutno nalazi kvalitetom.

Tavares je borac kojeg nisu uspjeli prekidom zaustaviti borci poput Israela Adesayne i Yoela Romera, a pobjeđivao je Krzysztofa Jotka, Lorenza Larkina, Elisa Theodoroua i Thalesa Leitesa. Završili su ga do sada tek Robert Whittaker i Tim Boetsch. Edmen Shahbazyan postao je treći.

To je ovaj veliki talent, borac kojeg je stvorio Edmund Tarverdyan, legendarni trener Ronde Rousey, napravio na impresivan način. Uzdrmao je Tavaresa desnim krošeom i poslao ga na pod, ali ovaj se uspio ustati. Ipak, vidio je Shahbazyan svoju priliku pa nije stajao sve dok nije završio borbu. A udarac kojim je to postigao bio je savršeno odmjeren high kick kakav instantno završava borbu.

Edmund Tarverdyan tako ponovno ima "konja za utrku", nakon što je s nekoliko boraca imao neuspjehe koji su doveli do ismijavanja od strane fanova. Upravo zbog njega mnogi nisu vjerovali u Edmena, no mladi borac je pokazao kako je uistinu "real deal". Njegovu iduću borbu svi će popratiti s velikom pažnjom.

Linker
20. travanj 2024 09:02