UFC

(VIDEO) Ovako je krenula UFC karijera Israela Adesanye, oduševio je već u svom debiju!

Rob Wilkinson vs Israel Adesanya
 Screenshot (YouTube, UFC)
Israel Adesanya nije trošio vrijeme i u jednom se vrlo kratkom periodu transformirao iz poznatog kick-boksača u jednu od najvećih MMA zvijezda današnjice.

Prošle su dvije godine otkako nam se 'The Last Stylebender' po prvi puta predstavio na najvećoj MMA pozornici...

UFC karijera današnjeg prvaka u srednjoj kategoriji krenula je iz australskog Pertha gdje se 11. veljače 2018. godine održala UFC 221 priredba, a prvi protivnik bio mu je Australac Rob Wilkinson. Izrael je u taj meč ušao s 11-0, dok je Rob imao 11-1 i ovo mu je bio prvi nastup nakon što je u meču sa Siyarom Bahadurzadom doživio prvi poraz u karijeri.

Adesanya je uspješno položio svoj prvi ispit u slavnom Octagonu, a upravo nas je na taj njegov meč ovih dana odlučilo podsjetiti društvo iz UFC-a.

Spomenimo i kako je Israel svojom predstavom oduševio UFC te već u svom debiju ugrabio bonus za izvedbu večeri. Nakon tog meča upisao je još sedam pobjeda te danas ima impresivnih 19-0.

S druge strane, Wilkinson je nakon tog nastupa ostao bez posla u UFC-u, a do dana današnjeg upisao je još jednu borbu u kojoj je svladao Dylana Andrewsa na Australian Fighting Championship 23 priredbi.

Linker
25. travanj 2024 07:15