UFC

(VIDEO) Pogledajte borbu kojom je Khabib Nurmagomedov postao UFC prvak

Nurmagomedov vs. Iaquinta
 scrrenshot/Youtube
Khabib Nurmagomedov postao je UFC prvak u travnju 2018. godine, savladavši zamjenskog protivnika, Ala Iaquintu. Pogledajte kako je izgledala ta borba kojoj je prethodio čitav niz neočekivanih događaja.

Bizarna ozljeda Tonyja Fergusona bila je ono što je pokrenulo lavinu događaja na UFC 223 priredbi. I to lavinu negativnih događaja. Naime, nakon Fergusonove ozljede, koja se dogodila nakon pada preko reflektora, UFC je angažirao Maxa Hollowaya kao zamjenskog protivnika Khabiba Nurmagomedova. Da je sva nesreća stala tu, već time bi bilo previše.

No, brzo nakon toga dogodio se poznati incident s napadima Conora McGregora i društva na autobuse s borcima, a onda je i Holloway otkazao borbu jer nije uspio skinuti kilograme. Na kraju je, ni kriv ni dužan, u borbu za titulu ušao Al Iaquinta, koji se pripremao za borbu protiv Paula Feldera. Za nju je čak odradio i vaganje, prije nego mu je ponuđen Khabib, što je Ragin' Al prihvatio.

Bila je to borba za upražnjeni pojas prvaka lake kategorije, a Khabib je odjednom postao veliki favorit, što je na kraju i opravdao. Ipak, Iaquinta je pet rundi pružao vrlo dobar otpor, što je posebno impresivno ako znamo da se pripremao za potpuno drugačijeg borca i borbu na tri runde. Nije uspio napraviti dovoljno za pobjedu i titula je otišla Khabibu Nurmagomedovu, koji ju je šest mjeseci kasnije obranio u sad već legendarnoj borbi protiv Conora McGregora.

Ovim putem pogledajte cijelu borbu Nurmagomedova i Iaquinte. Do Khabibove druge obrane titule, u Abu Dhabiju protiv Dustina Poiriera, ostalo je tek desetak dana. Što se tiče Iaquinte, njega u listopadu na UFC 244 priredbi u Australiji čeka borba protiv Dana Hookera.

Linker
24. travanj 2024 16:04