UFC

(VIDEO) Pokojni Kevin Randleman u Kući slavnih: UFC-ova objava rasplakala legendarnog Colemana

Kevin Randleman i Mark Coleman
 Screenshot (YouTube, Twitter)
I pokojni Kevin Randleman pronaći će svoje mjesto u UFC-ovoj Kući slavnih.

Veliku vijest objavio je još za vikend sam UFC, a Randleman će četiri godine nakon smrti postati 17. član 'pionirskog krila', odnosno kategorije u koju ulaze borci koji su postali profesionalci prije 17. studenog 2000. godine.

Randleman je za UFC debitirao 1999. godine, a odmah na početku novog poglavlja svoje karijere svladao je legendarnog kick-boksača Mauricea Smitha. U idućem nastupu izgubio je podijeljenom odlukom sudaca od Basa Ruttena, ali odmah nakon toga pobjeđuje Petea Williamsa i na UFC 23 priredbi postaje prvak u teškoj kategoriji.

Nekoć uspješni hrvač jednom je uspješno obranio svoj pojas (Pedro Rizzo), a bez titule je ostao u dvoboju s Randyjem Coutureom.

Osim nastupa u UFC-ovom Octagonu, Randleman je ostavio traga i u legendarnom Prideu iz kojeg hrvatski navijači najviše pamte njegove dvije borbe s Mirkom Filipovićem iz koje je svaki od njih 2004. odnio po jednu pobjedu.

"Kevin Randleman bio je jedan od prvih pravih sportaša u ranim danima UFC-a. On je bio dvostruki NCAA Division-I državni prvak i All-American hrvač sa Sveučilišta u Ohiju. Bio je peti teškaški prvak u UFC-ovoj povijesti i jedan od prvih boraca koji su se uspješno natjecali u teškoj i poluteškoj kategoriji. Bio je pionir ovoga sporta i čast nam je uvesti ga u UFC-ovu Kuću slavnih", poručio je Dana White u objavi za medije.

Vijest o Randlemanovom ulasku u Kuću slavnih UFC je objavio za vrijeme posljednje priredbe, a u trenucima velike objave kamere su uhvatile njegovog dugogodišnjeg prijatelja i trenera Marka Colemana koji se u Jacksonvilleu nalazio u kutu Matta Browna. Coleman, koji je i sam član Kuće slavnih, nije izdržao te se slomio jednom kada je saznao vijest.

Randleman je, podsjetimo, 2016. kao 44-godišnjak umro od srčanog udara nedugo nakon što je u bolnicu primljen zbog upale pluća.

Linker
26. travanj 2024 14:12