UFC

(VIDEO) Potukli se u backstageu, nastavit će u kavezu: Masvidal traži meč protiv Leona Edwardsa

Jorge Masvidal
 Screenshot/Instagram
Jorge Masvidal još čeka sljedećeg protivnika, ali na listu želja dodao je još jednog UFC-ovog borca i potencijalnog izazivača u velteru Leona Edwardsa.

Britanac se u ožujku bori protiv bivšeg prvaka Tyrona Woodleya u glavnoj borbi UFC-ove priredbe u Londonu, a pobjednik bi trebao dobiti priliku boriti se za pojas kojeg trenutno drži Kamaru Usman. No, Masvidal bi prvi mogao dobiti borbu s Usmanom, što je i želja UFC-a, ali "Gamebred" nije oduševljen tom idejom i ima drugačije želje.

Nakon što je pobijedio Natea Diaza u borbi za BMF pojas, najviše ga je privukla ideja meča s Conorom McGregorom, ali nakon što je postalo jasno da će Irac loviti priliku za revanš s Khabibom Nurmagomedovim, Masvidal se okrenuo drugim opcijama. Među njima je i Edwards, s kojim Masvidal ima zanimljivu prošlost pošto su se već fizički sukobili u backstageu prošlogodišnje priredbe u Londonu. Podsjetimo, dok je Masvidal davao intervju uživo nakon pobjede, Edwards ga je s par riječi isprovocirao toliko da je Masvidal prekinuo intervju, došao do njega i pogodio ga šakom u glavu. Nakon tučnjave razmijenili su oštre riječi, najavljivali su borbu, ali tada do meča nije došlo.

"Ako Leon pobijedi Woodleyja, ta borba će se dogoditi. Ja i on, definitivno ćemo se boriti jer da je vrlo snažan kandidat za tu borbu", rekao je Masvidal za Submission Radio.

Dodao je i da nije zainteresiran za okršaj s Woodleyjem u slučaju njegove pobjede jer su inače dobri prijatelji.

"U Woodleyjevom slučaju... Ako bih morao izabrati borba s kojim ne želim borbu, to bi bio on. S njime se ne želim boriti. Ali, ako se moram boriti protiv njega, prihvatio bih jedino ako smo obojica u poziciji za pojas. I ne bi bilo napetosti zbog toga. Nakon toga bismo se družili, pojeli nešto, pričali gluposti. Woodley i ja imamo vrlo dobar odnos i slično razmišljamo. Ovo je samo posao, ništa osobno", rekao je Masvidal, koji je imao senzacionalnu 2019. godinu u kojoj je ostvario tri pobjede (Darren Till, Ben Askren i Nate Diaz) te se prometnuo u jednu od najvećih zvijezda i jednog od mogućih izazivača.

Leon Edwards trenutno je u nizu od čak osam pobjeda u UFC-u, a posljednji poraz doživio je još 2015. baš od aktualnog prvaka Usmana. U UFC-ov kavez nije ušao od prošlog ljeta kada je odlukom sudaca pobijedio nekadašnjeg prvaka Rafaela dos Anjosa.

Linker
24. travanj 2024 19:58