UFC

(VIDEO) Prije točno 13 godina dogodio se vjerojatno najluđi nokaut u UFC povijesti

Smith vs. Sell
 screenshot
Scott Smith i Pete Sell nisu borci čija su imena upisana na neka značajna mjesta u MMA povijesti. Obojica su bili članovi UFC-a, no može se reći kako su tamo bili prolaznici. No, isto tako, ta dvojica sudjelovali su u borbi koja je završila na vjerojatno najluđi i najneobičniji način ikad. I to na današnji datum prije točno 13 godina.

Dva gore spomenuta borca bili su sudionici četvrte sezone Ultimate Fightera, tijekom koje su postali jako dobri prijatelji. No, kako u ovom poslu nema previše mjesta za prijateljstvo, UFC-ovi matchmakeri odlučili su ih međusobno upariti na finalnu priredbu sezone, nakon što su obojica ranije eliminirani iz turnira. Ponudili su tamo oni publici oko osam minuta vrlo uzbudljive borbe, gdje su obojica tražili nokaut, odnosno što impresivniji način pobjede.

Pobjednik borbe na kraju je bio Smith, a to je postigao samo sekundu ili dvije prije nego što više ne bi bio sposoban nastaviti borbu. Kad bi u MMA-u postojalo nešto što se u košarci zove "buzzer beater" ili još točnije "Hail Mary" (šut sa zvukom sirene iz naočigled nemoguće pozicije), to bi bio ovaj potez. Naime, tijekom jedne razmjene udaraca, Sell je fenomenalno šakom pogodio Smitha u područje trbuha, nakon čega se ovaj zgrčio, ali je ostao na nogama. Sell je prepoznao svoju priliku i krenuo je završiti borbu, ali Smith je u tom trenutku izvukao svu preostalu snagu i stavio ju je u jedan udarac koji je završio točno na Sellovoj bradi, nakon čega se u velikim bolovima bacio na pod. No, tim udarcem došao je do pobjede u borbi, budući da je njegov protivnik završio brutalno nokautiran.

"Bio sam gotov, ali vidio sam ga kako žestoko dolazi prema meni. Rekao sam sam sebi još jedan udarac i nakon toga ću leći na pod. Bio sam spreman pasti, bio sam gotov jer sam bio žestoko ozlijeđen. Nisam mogao disati, ali vidio sam ga da dolazi sa spuštenim rukama i nekako sam pronašao taj jedan udarac", rekao je Smith nakon pobjede koja je obilježila njegovu karijere.

Nakon ove borbe su obojica još jedno kraće vrijeme bili članovi UFC-a, no bez većih uspjeha. Smithu je to zapravo bila jedina UFC pobjeda u četiri nastupa, a kasnije je četiri godine proveo kao član Strikeforcea. Sell se u UFC-u zadržao malo dulje, ukupno šest borbi, no također je u samo jednoj došao do pobjede.

Linker
22. travanj 2024 21:19