UFC

‘Prejako udara, a tehnika mu je oštra kao i uvijek. Iznenadio bih se da s Chandlerom ode u drugu rundu‘

Conor McGregor

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
John Kavanagh ističe kako ‘Notorius‘ nije izgubio fokus i da na treninzima djeluje vrlo uvjerljivo

Saga o povratku Conora McGregora u oktogon svoj je epilog doživjela neposredno nakon završetka jubilarne UFC 300 priredbe, kada je Dana White, na medijskoj konferenciji, konačno i službeno najavio kako će "Notorious" 29. lipnja odmjeriti snage s Michaelom Chandlerom na UFC 303 priredbi u vegaškoj T-Mobile Areni.

Pitanje koje se u cijeloj priči nameće jest u kakvom će se stanju nekadašnji prvak, koji se nije borio od meča s Dustinom Poirierom (UFC 264, 10. srpnja 2021.), a u kojem je, osim poraza, zadobio i prijelom noge, pojaviti u svom povratničkoj borbi. Ako je vjerovati Conorovom treneru Johnu Kavanaghu, sumnji u McGregorovu formu ne bi trebalo biti budući da navodno na treninzima djeluje vrlo uvjerljivo.

"Izgleda odlično. Kada se borci ne bore, teško im je zadržati razinu intenziteta. Čak i ako ne govorimo o fizičkom aspektu, potrebno je održati mentalni intenzitet i uvijek razmišljati o treningu, sekvencama i tehnikama. To je nešto što Conor ima tijekom cijele svoje karijere, čak i kad je snimao film i bavio se drugim stvarima, uvijek smo imali razgovore o borbama. On nije jedan od onih boraca koji razmišljaju na način: ‘Ako se ne borim, neću ni gledati borbe, bit ću spreman tek kad se pojavi moja borba‘", rekao je Kavanagh u razgovoru za SevereMMA pa dodao: "Vratio se na strunjače oštar kao i uvijek. Moramo, naravno, odraditi runde i podići razinu kondiciju kako bismo bili spremni za natjecanje, ali njegova tehnika je oštra kao i uvijek".

Kavanagh je odbacio teze da je McGregor zaokupljen s previše drugih stvari da bi mogao biti u potpuno usredotočen na trenažni proces i, u konačnici, samu borbu.

"I da ima 20 različitih stvari o kojima mora razmišljati, borilački sport uvijek će biti na prvom mjestu jer on u tome doista uživa, to mu je najzabavnije", rekao je 46-godišnji Irac pa zaključno istaknuo kako smatra da će McGregor pobijediti Chandlera u ranoj fazi borbe: "Bio bih iznenađen da to ode na dvije runde. On udara prejako. Hoće li biti pokušaja rušenja? Moguće je, ali borba počinje na nogama, a njegova sposobnost da se tamo i vrati je podcijenjena. Doista bih se iznenadio da vidimo dvije runde".

Linker
23. travanj 2024 08:45