UFC

(VIDEO) 'Sramite se!' - Masvidal žestoko kritizirao borce komentatore, Cormier mu odgovorio

Daniel Cormier i Jorge Masvidal
 Jason Silva / AGIF / AGIF via AFP
Problemu koji UFC ima s jednom od svojih najvećih zvijezda ne nazire se kraj

Jorge Masvidal još uvijek vodi bitku s UFC-om, a kao borilište je izabrao Twitter na kojem često kritizira postupke svog poslodavca.

Podsjetimo, 'Gamebred' je trebao biti idući izazivač za prvaka Kamarua Usmana, ali ti planovi pali su u vodu nakon što se Jorge i UFC nisu uspjeli dogovoriti oko onog financijskog dijela ugovora. Nositelj 'BMF' titule optužio je tada svog poslodavca da su mu za jedan toliko velik meč ponudili premalo novca, a način UFC-ovog pregovaranja opisao je uz riječi 'uzmi ili ostavi'.

U međuvremenu su Dana White i društvo odustali od natezanja s 35-godišnjakom iz Miamija pa su tako meč karijere dodijelili Gilbertu Burnsu.

"Masvidal je poput braće Diaz. Kad nešto odluči, on to i napravi. Ne iznenađuju me njegovi postupci. Svi borci znaju da nas trebaju nazvati ako se žele boriti. Mi ćemo ti ponuditi borbe koje možeš, ali i ne moraš prihvatiti. Tako je kod nas uvijek bilo. A sad se svi ponašaju kao da se pojavila neka nova drama i kao da se ovo nikad nije događalo", komentirao je još prošloga tjedna predsjednik UFC-a.

Pitanja o odnosu Whitea i nezadovoljne zvijezde neizbježna su na svakom koraku, a čak je i Masvidal u jednom trenutku preko Twittera poručio da mu je "žao Dane jer je on samo promotor, a ne netko tko slaže dogovore s borcima."

Iako se iz takve objave da zaključiti kako Masvidal baš i nema toliko narušene odnose s Whiteom, iz onih koje su uslijedile jasno je da 'Gamebred' puno toga zamjera bivšim i sadašnjim borcima koji su trenutno zaposleni kao UFC-ovi komentatori.

"Svi vi s komentatorskim poslovima u UFC-u, koji nam poručujete - 'samo se borite', trebate se sramiti toga što se nazivate sadašnjim ili bivšim borcima. Niti jedan od vas ne bavi se ovime toliko dugo kao ja niti poput mene. Postoji razlog zašto 'komentirate'", napisao je u jednom trenutku Jorge na Twitteru, a njegova poruka stigla je i do bivšeg dvostrukog prvaka Daniela Cormiera.

'DC', naime, uz borilačku karijeru vodi upravo i onu komentatorsku i često ga se može vidjeti pred malim ekranima, ali i uz sami Octagon. Iako Cormier nije siguran odnosi li se Masvidalova poruka i na njega, ipak je u razgovoru s Arielom Helwanijem odlučio iznijeti svoje mišljenje o ovoj temi.

"Smatram da on propušta jako veliku priliku. To je bila borba koja se trebala dogoditi (Masvidal vs Usman, op.a.). Ali, kao što sam već rekao, Gilbert je izgledao sjajno u svom posljednjem meču i mislim da je pravi problem za Kamarua Usmana", započeo je 'DC' pa se okrenuo na Jorgeov prigovor komentatorima.

"Nikad nisam rekao - 'samo se bori'. Da, ne bavim se ovime toliko dugo kao on, ali što mu značio ono 'poput mene'? Misli li tu na uspjeh? Ako priča o meni, ja sam sigurno bio uspješan poput njega, ako ne i uspješniji. Pa tu sam uspješniji nego većina ljudi na svijetu. Stoga mislim da se možda i ta poruka nije odnosila na mene. Ali, ako je, onda ona ne drži vodu u mom slučaju. Možda priča o drugim likovima jer taj se dio ne može odnositi na mene", izjavio je Cormier.

Linker
19. travanj 2024 07:15